Mersin'de polise bombalı saldırının ardından Vali'den ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Mersinde polise bombalı saldırının ardından Validen ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 08:14

Mersin’de Söğütlüpınar Kavşağı’nda polis ekiplerine yönelik teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Parça tesirli bombanın, poşetle kavşaktaki otların arasına bırakıldığı ve uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi. Saldırı ile ilgili açıklama yapan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yaralı polislerin hayati tehlikelerinin olmadığını ve faillerin en kısa sürede yakalanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Saldırı saat 07.30 sıralarında Merkez Mezitli İlçesi Süğütlüpınar Kavşağı’nda meydana geldi. Tece Polis Merkezi’nde görevli asayiş ekipleri, 33 A 6257 plakalı ekip aracı ile kavşakta beklemeye başladı. Güvenlik amacıyla her sabah aynı kavşakta önlem alan polis ekiplerinin aracı park etmesinden kısa süre sonra, büyük gürültüyle patlama oldu.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Yaklaşık 50 metrelik alanda etkili olan patlamada araçta bulunan polis memurları Olcay Solak ile Hayrullah Poyraz yaralandı. Çevreden yetişenlerin ilk müdahalesini yaptığı polis memurları, ambulanslarla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı polisler Olcay Solak ile Hayrullah Poyraz’ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

Mersinde polise bombalı saldırının ardından Validen ilk açıklama

Haberin Devamı

OTLARIN ARASINA BIRAKILAN BOMBA UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Haberin Devamı

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan incelemede, büyük hasar gören ekip aracının bulunduğu noktadaki otların arasına poşetle daha önce bırakılan parça tesirli bombanın, teröristlerce uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Her gün aynı kavşakta güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin yakalanması için kentte geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, sabah saatlerinde Tece Polis Merkezi Amirliğinde görevli ekibe yönelik saldırı gerçekleştirildiğini söyledi. 

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirten Çakacak, "Saldırıda kullanılan patlayıcının uzaktan kumandalı olduğu değerlendiriliyor. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Arkadaşlarımız tüm detayları titizlikle inceliyor. Güvenlik güçlerimiz failleri en kısa sürede yakalayacaktır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Çakacak, saldırıda 2 polis memurunun yaralandığını kaydederek, "Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralılarımızın gerekli müdahale ve kontrolleri yapıldı. Yaralılarımızın hayati tehlikeleri yok, durumları iyi. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de saldırıda 2 polis memurunun yaralandığını, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattıklarını söyledi.

Mersinde polise bombalı saldırının ardından Validen ilk açıklama

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA 

Mersin’de, polis aracına yönelik olarak yapılan bombalı saldırıya ait patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı. 
Görüntüye göre, merkez Mezitli İlçesi’ndeki D-400 karayolu üzerinde bulunan Tece Kavşağında görevli polis memurlarının araçla olay yerinden ayrıldığı esnada bomba patlıyor. Patlamanın yaşandığı noktada duman ve toz bulutu oluşurken, vatandaşlar da kısa süreli şok yaşıyor. Patlamadan bir süre sonra çevrede bulunan ve araçlardan inen vatandaşlar, akan trafiğe aldırış etmeden polis aracına doğru koşuyor. Bazı vatandaşlar da aracın yanına giderek polislere yardım ediyor.   

Haberin Devamı

Öte yandan soruşturmayı genişleten polis, güvenlik kamerasının bulunduğu işletmeden 3 ay öncesine kadar olan tüm görüntüleri alarak incelemeye başladı. 

Mersinde polise bombalı saldırının ardından Validen ilk açıklama
BAKAN ELVAN: KÖKLERİNİ KAZIYACAĞIZ

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi edilen polis memurları Olcay Solak ile Hayrullah Poyraz’ı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Polis memuru Hayrullah Poyraz, servis araçlarının geçiş güzergahlarında önlem aldıklarını, bu sırada patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Hainler hiç bir zaman emellerine ulaşamayacak" dedi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’dan polislerin sağlık durumu hakkında da bilgi alan Bakan Lütfi Elvan hastane çıkışında yaptığı açıklamada, patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu meydana geldiğini söyledi. Bakan Elvan açıklamasında şunları söyledi:

"Bu hain bir saldırıdır. Bu hain örgüt hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Örgütünün kökünü kazıyacağız. Millet üzerinde korku yaratmak istiyorlar. Ancak emniyet güçlerimizi de bizi de korkutamayacaklar. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz çalışmasını yapıyor. En kısa zamanda yakalanacaklardır."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!