Mersin'de Polis Teşkilatı'nın 173'üncü yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde Polis Teşkilatının 173üncü yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 15:17

Mersin'de Polis Teşkilatı'nın 173'üncü yılı kutlandı

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yılı törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanında Atatük anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Kültür Merkezi'nde devam etti. Törene, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, protokol üyeleri ve emniyet personeli katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Şahne, "Polis teşkilatımız bugüne dek huzurun inşası, asayişin temininde yaptığı çalışmalarla göz doldurdu. Bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, evrensel değerlere bağlı kalarak görev yapmaya devam edecektir. Vatanın her bir karış toprağını kutsal gören, bayrağın dalgalandığı her yerde olan teşkilatımızın bu azmi karşısında suç alev topu olsa sönecektir. Halkımızın bize desteği sürdükçe yaptığımız çalışmalar daha çok artacak, bir kardeşlik şehri olan Mersin'de bu güzel ortam devam edecektir. Terör, narkotik ve asayiş suçlarında başta olmak üzere başlattığımız mücadele ve geldiğimiz noktada şehrimiz adına oluşturulan huzur ve güven ortamının haklı gururunu hep birlikte yaşamaktayız" dedi.
Ardından konuşan Vali Su ise, "Kuruluşundan günümüze polis teşkilatımız, daima vatandaşımızın yanında vatandaşlarımızın can, mal, ırz ve güvenliğini koruyan ve bu uğurda her türlü mücadeleyi veren, yine vatanın bölünmez bütünlüğü için her türlü gayreti sarf eden, bu uğurda şehitler veren, gaziler veren bir teşkilatımız. Polis teşkilatımız tarihi boyunca daima suçlu ve suçlularla mücadele etmiş, suçluların korkulu rüyası, kanunlara saygılı vatandaşlarımızın, mağdurların, ailelerin ve yardıma muhtaç olanlarında sığınacak limanı olmuştur. Polis teşkilatımız kurulduğu günden bugüne kadar kendisini sürekli yenilemiş, sürekli değiştirmiştir. Bugün sahip olduğu personeliyle, yaptığı eğitimlerle, yine sahip olduğu teşkilatlarla çağımızın modern çağımızın bütün gereklerini yerine getirmiştir. Yine polis teşkilatımız bu donanımda hizmetlerini sürdürmektedir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, görevinde başarı gösteren polislere teşekkür belgesi takdim edildi. Okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ise ödüllerine kavuştu. Sahneye çıkan 87 yaşındaki emekli polis Rıza Ziya Özgen, Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini okudu. Tören halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
Yıldönümü kutlamaları kapsamında ise, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde uçurtma şenliği ve zeytin fidanı dikimi yapıldı.

İM(İM/BK)(10.04.2018, FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!