Mersin'de mahalle muhtarlarına bisiklet

Güncelleme Tarihi:

Mersinde mahalle muhtarlarına bisiklet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 16:24

Mersin'de mahalle muhtarlarına bisiklet

Haberin Devamı

MERSİN’in merkez Mezitli İlçe Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Sağlıklı yaşam için sağlıklı pedallar’ projesi kapsamında verilen bisikletleri mahalle muhtarlarına dağıttı.
Soli Pompeiopolis Antik Kenti civarındaki bisiklet yolunda yapılan törene Belediye Başkanı Neşet Tarhan, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Tarhan, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen önemli bir projenin paydaşı olduklarını belirterek, "Verdiğimiz bisitletleri, süresi dolan vatandaşımız getirecek başka bir vatandaşımızın bu haktan yararlanmasını sağlayacağız. Bu şekilde bisiklet alışkanlığını geliştirmek istiyoruz" dedi.
Kısa süre içersinde bin 500 metreye yakın bisiklet yolu yaptıkları ifade eden Tarhan, "Bu çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığımız ilk etapta 350 olmak üzere, toplamda bize 850 bisiklet vereceğini bildirdi" diye konuştu. Gelişmiş ülkelerde bisiklet kullanımının çok yaygın olduğunu kaydeden Tarhan, şunları söyledi:
"Bizden çok daha gelişmiş ülkelerde bile insanlar arabalarını bırakıyorlar bisikletlerle gidecekleri yerlere gidiyorlar. Özellikle muhtarlarımız bisiklet kullanımının artırılmasında öncü rol üsteleneceklerdir. Çünkü muhtarlarımız bu toplumun öncü liderleridir. Doğal olarak sizin bisiklet kullanmanız mahallenizde diğer insanları da teşvik edecektir."
Konuşmanın ardından bisikletleri teslim alan mahalle muhtarları uygulama nedeni ile Başkan Tarhan’a teşekkür etti.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)
ME(ME/EŞ)(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!