Mersin'de kayısı hasadı başladı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde kayısı hasadı başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 14:15

Türkiye'nin önemli yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında yetiştirilen kayısının hasadına başlandı.

Haberin Devamı

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasat edilen kayısının talebe göre Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerine gönderileceğini söyledi.

İlçede kayısı üretimine 2003'te İtalya'dan getirilen 25 bin "Ninfa" fidanı ile başlandığını, bu yıl bin 200 dönüm bahçeden yaklaşık 10 bin ton kayısı beklediklerini anlatan Gürses, şunları kaydetti:

"Sezon boyunca hasadı yapılacak kayısının 2 bin tonu Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Romanya ve Gürcistan’a ihraç edilecek, 8 bin tonu yurt içinde tüketilecek. Dileğimiz, geçmiş yıllardaki gibi fiyatların bir anda çok aşağılara düşmemesi yönünde. Fiyatlar bir anda düşerse üreticilerimiz masraflarını karşılayamadığı gibi zarar edip mağdur da olur."

Haberin Devamı

Örtü altında kayısı yetiştiriciliği yapan Hamza Gökler de hasat ettiği 500 kilogram ürünü, kilogramını kalitesine göre 30 ila 50 liradan Malatya'daki bir firmaya sattığını söyledi.

Gökler, bu yıl ürünün iri, kaliteli ve verimli olduğunu da sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!