Mersin'de Kadına şiddet masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde Kadına şiddet masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 11:46

Mersin'de Kadına şiddet masaya yatırıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ayfer Baydar, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında düzenlenen söyleşide kadına yönelik şiddete karşı mücadelede atılması gereken adımları anlattı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen söyleşide, dünyada her 3 kadından birisinin şiddete maruz kaldığını ifade eden Baydar, ''Dünya Sağlık Örgütü'nün Küresel Şiddet Raporu’nda Türkiye, öldürmede 41 ülke arasında 13'üncü sırada yer alıyor. Dünyada milyonlarca kadın çalışma hakkı ve seyahat özgürlüğünden yararlanamıyor. Pantolon giydiği için kırbaçlanabiliyor, bisiklete binmesi, araba sürmesi kamu otoritesi tarafından yasaklanabiliyor. Binlerce kadın mezhep savaşlarının yol açtığı acımasız dünyada canlarından oluyor, tecavüze uğruyor. ABD'de her 90 saniyede 1 kadın tecavüze uğrarken, Irak'ta Nisan 2003'ten bu yana savaş sırasında ve sonrasında, en az 400 kadının tecavüze uğradığı, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporlarında yer alıyor'' dedi.
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde yaşamının herhangi bir döneminde eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranının yüzde 39,3 olduğunu belirten Baydar, ''Yaşamın herhangi bir döneminde fiziksel veya cinsel şiddetin birlikte yaşanma yüzdesi 41,9'dur. Kentte fiziksel şiddet oranı yüzde 38 iken, kırsalda yüzde 43'tür. Eğitim düzeyi daha yüksek olan kadınlar arasında bile her 10 kadından 3'ü eşleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmıştır. Kadın Hakları Merkezi olarak kadına karşı şiddete karşıyız'' diye konuştu.
Etkinlik, Arslanköy Kadın Tiyatro Topluluğu’nun tiyatro gösterisi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!