Mersin’de işsizlik problemini çözecek hamle

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de işsizlik problemini çözecek hamle
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 11:12

Mersin’de işsizlik problemini çözecek hamle

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN’de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın büyük önem verdiği ve çalışmalarını yakinen takip ettiği 6 yeni Organize Sanayi Bölgesi hem sanayide Mersin’i şaha kaldıracak hem de 50 bine yakın kişiye iş kapısı açılacak.
Mersin’de sanayide yeni bir hamle başladı. Kalkınma Bakanı Elvan’ın seçim döneminde söz verdiği ve gerçekleşmesi için adımlarını hızlandırdığı Organize Sanayi Bölgeleri bir bir hayata geçiyor. Mevcut 3 Organize Sanayi Bölgesi’ne 6 yeni Organize Sanayi Bölgesi eklenerek sayı 9’a çıkarılıyor. Bunlardan 4’ünün çalışmaları tamamlanırken mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin 100 hektar genişlemesi, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi ve Mut Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasında son aşamaya gelindi.
4 yeni OSB’ye ilave olarak Mersin-Tarsus OSB’ye entegre 2 yeni Organize Sanayi Bölgesi kurulması için de çalışmalar sürüyor. Kurulacak Organize Sanayi Bölgeleri Mersin’in işsizlik problemini de önemli oranda çözecek. 6 yeni Organize Sanayi Bölgesi yaklaşık 50 bin kişiye iş kapısını açacak.
Bu arada Bilim ve Sanayi alanında Mersin’e yeni projeler de kazandırılıyor. 5 yeni projeyi Bakan Elvan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü geçtiğimiz günlerde kentte geldiklerinde iş dünyasına açıklandı.  Projeler kapsamında Mersin’e Mega Endüstri Bölgesi, Bilim Merkezi ve Sanayi Müzesi, Tarım Alanında Teknoparklar, Tasarım ve İnovasyon Merkezi ile Model Fabrika kurulacak. 5 yeni projenin de çalışmalarına başlandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!