Mersin'de HDP binasında patlama

Güncelleme Tarihi:

Mersinde HDP binasında patlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 10:42

Bu sabah Adana ve Mersin HDP İl Binaları'nda patlama oldu. Mersin'de bulunan Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin de olay yerinden izlenimlerini aktardı. Mersin'de dün akşam HDP binasına kargoyla gelen saksı içindeki çiçeği sabah partililer kapıda bulmuş. Dinleme cihazı olabilir diye terasa konan çiçek, 3 dakika sonra patlamış.

Haberin Devamı

Şükrü Küçükşahin'in olay yerinden verdiği bilgilere göre Mersin'de durum şu:

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve CHP'nin Mersin Milletvekili adayı Fikri Sağlar olay yerine geldi. Başkan Fazıl Türk sakinleştirici bir konuşma yaptı. 14-15 yaşında bir genç hafif yaralanmış.

Mersinde HDP binasında patlama
ADANA VE MERSİN'DEKİ PATLAMADAN FOTOĞRAFLAR

Bina önünde küçük bir grup var. Zaman zaman küçük gerginlikler yaşanıyor ama genel olarak durum sakin..

Polisler olay yerinde önlem almış durumda. Gazeteciler ve partililer bina önünde bekleyişini sürdürüyor.

Mersinde HDP binasında patlama

ÇİÇEK VAZOSUNDA BOMBA

Mersin HDP İl Teşkilatı'na dün akşam kargoyla bir çiçek getirilmiş. Sabah parti çalışanları geldiklerinde kargoyu kapıda bulmuşlar. Bir dinleme cihazı olabileceği düşüncesiyle çiçeği terasa koymuşlar. Terasa konduktan 3 dakika sonra da patlama olmuş. Bu sırada parti binasında 3 görevli varmış. Görevlilerin çiçeği terasa bırakması faciayı önlemiş.

Haberin Devamı

Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. CHP Mersin Milletvekili adayı Fikri Sağlar ile birlikte kendisi ile konuştuk. İncelemenin sürdüğünü belirten Baştuğ, ölüm ve yaralı olmamasından dolayı sevindiklerini ve olayı araştırdıklarını söyledi. Baştuğ, bunun ötesinde şu anda bir şey söyleyemeyeceklerini belirtti.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de binanın içinde inceleme yaptıktan sonra kapıda bekleyen gazeteci ve partililere bir açıklama yaptı. Türk, bunun bir provokasyon olduğunu belirtti, faillerin bulunması için çağrı yaptı ve toplumu sakin olmaya davet etti. Kendisine geçmiş olsun dileğini ileten Fikri Sağlar da hükümetin bu olayı aydınlığa kavuşturmasını istedi ve barış ortamını bozmak isteyenlerin amacına ulaşamayacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!