Mersin’de erişilebilirlik çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de erişilebilirlik çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 10:49

Mersin’de erişilebilirlik çalıştayı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Mersin Üniversitesi’nin işbirliğiyle ‘Dünya Kenti Mersin’de Erişilebilirlik’ konulu çalıştay düzenlendi.
Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda ilk defa gerçekleştirilen çalıştaya, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Kent Konseyi Başkanı Dursun Arslan, Engelsiz Hayat ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu,  Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Ebru Güller, İstanbul Bilişim Erişilebilirliği Komisyonundan Adem Vural,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan temsilcisiler, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile engelliler katıldı.
Engelliler Kent Konseyi Başkanı Arslan’ın açılış konuşması ile başlayan çalıştayda, Engelsiz Hayat ve Dayanışma Derneği Başkanı Kuyumcu,  Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Güller, İstanbul Bilişim Erişilebilirliği Komisyonundan Adem Vural birer sunum yaptı.
Ulaşım, yol, kaldırım, meydan, parklar, yeşil alanlar-sosyal tesisler, kamu tesisleri, özel ticari yapılar ile bilişim erişilebilirliği ana başlıklarında sunumların ardından konuları tartışılarak sorulan cevaplandırıldı
Çalıştayda ayrıca işitme engelli bireylerden oluşan tiyatro topluluğu  da kısa bir gösteri ile ulaşımda yaşanan erişilebilirlik ve engelli bireylere  karşı farkındalık vurgusu yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!