Mersin’de coşkulu nevruz kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de coşkulu nevruz kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2018 14:33

Mersin’de coşkulu nevruz kutlaması

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen nevruz etkinliklerinde renkli görüntüler yaşanırken, vatandaşlar bir araya gelerek barış, kardeşlik ve sevgi ateşini yaktı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen nevruz kutlamalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Kocamaz, Türk dünyasında binlerce yıldır aralıksız kutlanan nevruzun gece ile gündüzü, kış ile yazı bahar mevsiminde eşitlediği için adalet, denge, ışık, aydınlık, cömertlik ve mutluluğun sembolü olarak kabul edildiğini söyledi. Kocamaz, nevruzun aynı zamanda hareket, coşku, uyanış ve hürriyet anlamlarına geldiğini ifade ederek, "Bu yönüyle nevruz, barış, dostluk, kardeşlik gibi evrensel değerlerin paylaşılıp zenginleşeceği mükemmel bir zemindir. Aziz milletimiz binlerce yıldır bu denge anlayışla hareket etmiş, farklılıkları zenginlik kabul eden hoşgörüsü ve barışçı kimliğiyle tarihe damgasını vuran uygarlıklar meydana getirmiştir" dedi.
Kocamaz, nevruzun, milli birlik ve beraberlik ateşimizin gür nefesi, fitne ve nifak alevlerini söndüren bahar rüzgârı olduğunu kaydederek, "Bilinmelidir ki, Nevruz’u hain emelleri için bir fırsat olarak gören; bölünme ve ayrışmanın provasını yapan mihraklar, Türk milletinin birlik ve kardeşlik iradesi karşısında yok olup gideceklerdir. Baharın müjdecisi bu kutlu günü zehirli eylemler ve küstah meydan okumalar için fırsat olarak görenler ve buna içten içe destek verenler mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklardır" diye konuştu.
Daha sonra Kocamaz, kendi yazdığı şiiri seslendirdi. Ardından halk oyunları gösterisi ile başlayan nevruz kutlamaları Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın verdiği muhteşem konser ile devam etti. Kafkas oyunu ile devam program Kocamaz’ında katıldığı sinsin oyunu ile devam etti. Sinsin oyunu sonrası vatandaşlar nevruz ateşi etrafında dans ederek, baharın gelişini hep birlikte kucakladı. Daha sonra geniş bir halka olarak halay çeken vatandaşlara katılan ve halay başı olan Kocamaz, uzun süre halayı bırakmadı. Kutlamalar, Kocamaz ve vatandaşların nevruz ateşinin üzerinden atlamaları ile sona erdi.
Protokol üyelerine kefiye-şapka giydirilmesi ve yumurta tokuşturulması ritüelinin yerine getirilmesi ile alanda renkli görüntüler yaşanırken, nevruz halayının başını çeken Kocamaz, Nevruz coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşadı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!