Mersin'de Çocuk Hakları Film Festivali heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde Çocuk Hakları Film Festivali heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 11:21

Mersin'de Çocuk Hakları Film Festivali heyecanı

Haberin Devamı

Mehmet OKUR/SİLİFKE(MERSİN), (DHA) -  MERSİN'in Silifke İlçe Belediyesi, UNICEF ve Çocuk Hakları Derneği işbirliğiyle düzenlenen 6'ncı Uluslararası Gezici Çocuk Hakları Film Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
33 filmin gösterime girdiği festivalde atölye çalışmaları, paneller, resim ve fotoğraf sergileri düzenlendi.  Açılışa Mersin Milletvekili CHP'li Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdür Yardımcısı Burcu Güvenek Araslı ve vatandaşlar katıldı. Eserleri izleyicilerle buluşturmayı ve çocuk haklarına yönelik film üretimini özendirmeyi amaçlayan festival kapsamında çocuk haklarıyla ilgili başarılı ve olumlu mesajlar verildi.
Çocukların  geleceğinin daha aydınlık olabilmesi için çalıştıklarımı ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ''Festivalimizde çocuk ve yetişkinlere çocuk haklarını, çocuğun gözüyle görebilme ve hissettirebilmeyi amaçladık. Çocukların haklarını bilmeleri çok önemli. Haklarını bilmediğiniz zaman, hakkınızı arayamıyorsunuz. Bugün dünyada çocuk işçilerin sayısı 250 milyonu aşmış durumda. Uluslararası Çalışma Örgütü, yaşları 5 ila 14 olan 132 milyon çocuğun tarım sektöründe çalışmaya zorlandığına ve bu nedenle eğitim ve sağlık olanaklarından yoksun kaldığına dikkat çekiyor'' dedi.
Çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak için yoğun çaba sarf edilmesi gerektiğini söyleyen UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdür Yardımcısı Araslı ise, "Bu festival çocukların çok önemli bir değer olduğunu bizlere anlatıyor. Toplumu bilinçlendirmek adına çok önemli adımlar atılıyor. Unutulmasın ki çocuklar bizim geleceğimiz. Onları her türlü şiddetten korumak, kollamak zorundayız. Bilinçlenmeleri sağlamalıyız. Onlara öncülük yapmak insanlık borcumuzdur'' diye konuştu.
Festival programı film gösterimleri ve çeşitli etkinlikleri ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!