Mersin'de bir kızıl şahin yaralı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Mersinde bir kızıl şahin yaralı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 10:44

- Mersin'in Erdemli ilçesinde vatandaşlar tarafından arazide bulunan ve sağ ayağı kırık olduğu belirlenen kızıl şahin, tedavi altına alındı- Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Çetin: "Yaralı kızıl şahin 2 yaşında ve nesli tükenme tehlikesi altında olan kuş türleri arasında yer alıyor"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde bir ayağı kırık olarak bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı.

Erdemli-Ayrancı karayolunda yaralı halde bir kızıl şahin bulan vatandaşlar, durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Park Erdemli Şefliği yetkililerine bildirdi. Ekipler tarafından teslim alınan ve sağ ayağının kırık olduğu belirlenen kızıl şahin, tedavi altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk belirlemelerine göre, kızıl şahinin sağ ayağının kırık olduğunu ve uzun süre aç kalmasından dolayı bitkin düştüğünü söyledi.

Kızıl şahinin Tarsus'ta bulunan hayvanat bahçesinde tedavi edileceğini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Yaralı kızıl şahin 2 yaşında ve nesli tükenme tehlikesi altında olan kuş türleri arasında yer alıyor. O yüzden çok kıymetli. Bize genelde avcılar tarafından vurulan vücudunun çeşitli yerlerinden saçma isabet eden kuşlar getirilirdi. Ancak bu yırtıcı kuşun sağ ayağı bir yere çarpmadan dolayı baldırından kırılmış. Hayvan hareket edemez hale gelmiş. Yaralı kuşun ayağı tedavi edildikten sonra doğal yaşamına geri bırakılacak."

Haberin Devamı

Çetin, tüm canlıların yaşama hakkı bulunduğunu, nesli tükenme tehlikesi altında olan yırtıcı kuşlara daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!