Mersin'de arıtma tesisi temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde arıtma tesisi temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 11:45

Mersin'de arıtma tesisi temeli atıldı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) tarafından Erdemli İlçesi'nde yapımı devam eden Limonlu- Kumkuyu Atıksu Arıtma tesisin temel atma töreni, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve kent protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyenin büyüyen yetki alanına rağmen her yere eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Kocamaz, "30 Mart'tan sonra hizmet alanımız 60 katına çıktı. Hizmet ettiğimiz alan 15 bin 830 kilometrekarelik alan ki bu İstanbul'un yerleşim alanının 3 katı. Bu kadar geniş bir coğrafyada sizin de bizim de işimiz kolay değil. Ama yörük çocuğu olarak tırnaklarımızla kazıya kazıya bu noktalara geldik" dedi.

4 BİN 500 KİLOMETRE YOL YAPTIK

Bakan Elvan'a teşekkür eden Başkan Kocamaz, son 3 yıl içerisinde kent genelinde 4 bin 500 kilometreye yakın yol çalışması yaptıklarını belirtti. Kocamaz, "Geçen yaz bir şanssızlık yaşadık. Kurak bir yazın ardından kaynaklar kuruduğu için susuzluk problemiyle karşı karşıya kaldık. Soruna bir nebze çare bulmak için yüze yakın sondaj vurduk, ancak maalesef yarısında su bulabildik. Sıkıntılarımız devam ediyor ama Allah imdadımıza yetişti. Bu yıl kar ve yağmurun beklentilerin üstünde olmasından dolayı bu yaza biraz daha ümit var diye düşünüyoruz. Büyükşehir olarak tüm ilçelere eşit hizmet vermeye çalışıyoruz."

ERDEMLİ'YE 10 MİLYONLUK YATIRIM

Temeli atılacak arıtma tesisi ile ilgili bilgiler veren Başkan Kocamaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi ile sözleşme bedeli yaklaşık 10 Milyon Lira olan büyük bir yatırımı Erdemli ilçemize ve Mersin'imize kazandırmış olacağız. Avrupa Birliği standartlarına uygun bir şekilde inşa edilecek olan arıtma tesisimiz, 2022 yılına kadar olan birinci kademe döneminde 38 bin 400 kişiye hitap edecek, günde 6 bin 336 metreküp atık su arıtacaktır. 2022-2042 yıllarını kapsayan ikinci kademe döneminde ise 53 bin 300 kişiye hitap edecek, günde 16 Bin 500 metreküp atık su arıtacaktır. Uzun havalandırmalı aktif çamur sistemine göre dizayn edilen ve biyolojik arıtma yapacak olan arıtma tesisimizi, Allah nasip ederse 2017 yılı sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz."

Konuşmanın ardından arıtma tesisinin temeli dualar eşliğinde atıldı.



MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!