Mersin'de 608 milyon TL bedelli 21 tesisin temelini atacak

Güncelleme Tarihi:

Mersinde 608 milyon TL bedelli 21 tesisin temelini atacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 17:46

Mersin'de 608 milyon TL bedelli 21 tesisin temelini atacak

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'e gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek  608 milyon lira yatırım bedelli 21 adet tesisin temelini atacak.
Bakan Eroğlu ile Elvan 3 Kasım'da Değirmençay Mahallesi’nde düzenlenecek toplu temel atma töreninde DSİ tarafından inşa edilecek olan aralarında Değirmençay Barajı, Pamukluk Barajı İçme Suyu İsale Hattı ve Anamur Alaköprü Sulamasının da bulunduğu 19 adet tesisin temelini atacak. Ayrıca aynı törende DKMP tarafından inşa edilecek müteferrik tesisler ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 tesisin de temelini atılacak. Eroğlu ile Elvan düzenlenecek törende orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası verecek. Ayrıca badem, ceviz, biberiye, defne ve harnup fidan türlerinden oluşan toplam 3.500 adet fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.
Temeli atılacak tesisler ile 37,93 milyon metreküp su depolanacak, 167.141 dekar zirai arazi suya kavuşacak, yıllık 130,11 milyon metreküp içme suyu sağlanacak ve 10 mahalle, 2 ilçe ile 1.150 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca yangınlarla daha etkin mücadele edilmesi sağlanacak.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!