Mersin’de 1 milyonuncu fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de 1 milyonuncu fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 17:02

Mersin’de 1 milyonuncu fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emmine Erdoğan himayesinde yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında, il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde fidanlar toprakla buluştu.
Proje kapsamında, Mersin Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından merkez Toroslar ilçesindeki Şehir Hastanesi civarında gerçekleştirilen fidanı dikimine Vali Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Su’nun eşi Zeliha Su, proje kapsamında yaşlı, engelli, çocuk ve koruyucu aile olmak üzere birçok alanda çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Bu çalışmalarından bir bölümü olan aynı anda tüm ilçelerimizde 1 milyon fidan toprakla buluşmuştur. Amacımız, proje kapsamında sosyal kaynaşma ve toplumsal dayanışma duygusunu geliştirerek ülke kalkınmasına katkı sunmaktır" dedi.
Proje ile ilgili olarak kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Topkaya, "Mersin'de proje kapsamında 118 çocuğumuz koruyucu aile hizmeti verilmektedir. 200 kadınımıza mesleki eğitim verildi. Şiddet mağduru bin kadın ve 300 çocuğumuza psiko-sosyal destek ve danışmanlı verildi. Şiddet mağduru 100 kadınımıza hukuksal destek sağlandı. Projenin temelini oluşturan yaşlı, engelli, kadın ve çocuk odaklı sosyal hizmet programlarımız sürmektedir" diye konuştu.
Konuşmanın ardından törene katılanlar Zeliha Su’da 1 milyonuncu fidanı toprakla buluşturup can suyu verdi

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!