Mersin sembolleri tuvallere yansıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin sembolleri tuvallere yansıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 17:20

Mersin sembolleri tuvallere yansıtılıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 'Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması' kapsamında , 19 ülkeden 40 ressam kentin sembollerini resmediyor.
Mersin'in tarihi ve doğal güzellikleri, kendi ülkelerinde isim yapmış 40 akademisyen ressamın tuvallerinde can buluyor. 5-12 Kasım tarihlerinde düzenlenen buluşmada, Umman, Özbekistan, Kosova, Dağıstan, Gürcistan, Almanya, Güney Kore, Hindistan, Azerbaycan, Hollanda, Pakistan, Ukrayna, Bulgaristan, Başkurdistan, İran, Macaristan, Nahçıvan ve Kazakistan gibi ülkelerin ressamları kenti tuvallerine yansıtıyor. Silifke Taşucu, Aya Tekla Kilisesi, Kızkalesi, Elaiussa Sebaste ve Kanlıdivane gibi birbirinden güzel mekanları yerinde inceleme fırsatına erişen ressamlar, ardından bu yerleri fırça darbeleri ile resmediyor. Tuval üzerine ağırlıklı olarak akrilik tekniği ile tablolarını yapmaya başlayan ressamlar, çalışmalarını Kudret Ünal Sanat Galerisi’nde tamamlıyor.
Bulgaristan Türklerinden olan Aynur Mahmudova Kaplan, ''Biz ressamlar 2 gün boyunca Mersin’in doğası ve tarihi güzellikleriyle iç içe vakit geçirdik ve çok etkilendik. Sanat Galerisi’nde de birçok ülkeden sanatçılar resimlerini yapıyorlar. Bu canlı bir akademi. Resimle ilgilenen 7’den 77’ye herkesin gelerek, o çalışma ortamını görmesi gerekiyor. Çalışmalar sonrasında çok güzel bir sergiyle her ressamın yapmış olduğu henüz boyası kurumamış eserler sergilenecek. Herkesi sergimize bekleriz ve görmekten de onur duyarız'' dedi.
Kosova’dan gelen Ethem Baymak, ''Gerçekten dünya çapında bir çalıştay. Çünkü ben uzun yıllar hem Avrupa’da hem de Türk dünyasında çalıştaylara katıldım fakat Mersin ayrı bir yer ve ayrı bir güzellik. Özellikle tarihi mekanları muazzam. Bunları görmek sanatçıya ilham olmaktadır. Her sanatçı buradaki tarihi dokuyla o kadar esinlendi ki zannediyorum en iyi tablolarını burada yapmış olacaklar'' diye konuştu.
Yaklaşık 80 eser, cumartesi günü saat 14.00'te Kongre ve Sergi Sarayı'nda Mersinlilerin beğenisine sunulacak.


FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!