Mersin polisi öğrenciye güvenli internet erişimi anlattı

Güncelleme Tarihi:

Mersin polisi öğrenciye güvenli internet erişimi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 17:04

Mersin polisi öğrenciye güvenli internet erişimi anlattı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Güvenli İnternet Erişimi, Güvenli Sosyal Medya ve İnternet Bağımlılığı' konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programda en çok uygulanan e-hırsızlık yöntemlerini öğrencilere anlatan polisler, özellikle basit parolalar, sosyal ağ yönetmeleri, şifresiz wifi ağları, virüs ve programların dolandırıcılıkta kullanıldığını ifade etti.
Polisler, kişisel bilgileri güncelleme amaçlı gelen e-postalara itibar edilmemesi uyarısında bulunarak, şüphe ile yaklaşılması gerektiğini söyledi. Kablosuz ağı ve internet bağlantısı paylaşımında işlenecek herhangi bir bilişim suçuna yer sağladığını ve bundan dolayı paylaşıma izin verenin de aynı suça ortak olduğunu dile getirdi.
İnternete yüklenen fotoğraflara güvenilmemesi, bedava ürün, hizmet veya ödül vaat eden mesajlardan ve sitelerden uzak durulması gerektiği uyarısında bulunan polis, "Bilgisayarda antivirüs, güvenlik yazılımları yüklü ve güncel olmasına dikkat edin. Güvenli olmayan sitelerden alışveriş yapmadan önce site ile ilgili ön araştırma yapmanız faydanıza olacaktır. İnternet üzerinden oynanan oyunların büyük bir kısmı kullanıcıyı bağımlı yaptığı için zararlı olduğu aşikardır" dedi.
Sunumda video gösterileri ile güvenli internet kullanımı, internette bilgi güvenilirliği, internet bağımlılığı, banka hesaplarının güvenilirliği, internet üzerinden güvenli alışveriş ve bilinçli sosyal medya kullanımı hakkında bilgilendirilen öğrenciler polis teşekkür ederek, merak ettikleri soruları sordu.
Bu arada, 2018 eğitim ve öğretim yılı içerisinde mart-nisan-mayıs aylarında il merkezinde bulunan okullarda toplam 5 bin 150 öğrenciye yönelik bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilirken öğrencilere seminer sonrasında ise Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından broşür dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!