Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi’nin son etabı tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi’nin son etabı tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 12:14

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi’nin son etabı tamamlandı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Oryantiring Federasyonu, Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve TRT işbirliğiyle imzalanan, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin son yarışı tamamlanarak dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Yaş gruplarına göre yarışan kadın ve erkek sporcular, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin son etabı Soli-Pompeiopolis’te yapıldı.

Gerçekleşen kapanış ve ödül törenine, Vali Yardımcısı Veysel Özgür, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ile Genel Sekreter Yardımcısı Sadullah Nasanlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, TRT Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu ile il temsilcisi Feryal Muştu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Tarakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Projesi Koordinatörü Soner Yurttaş başta olmak üzere paydaş kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Kaya, "İlimiz birçok kültürel varlığı barındırmaktadır. Köklü bir geçmişe sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir konumdadır. Ancak bu kültürel varlıkları çocuklarımıza yeterince öğretemiyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak geliştirilen proje ile oryantiring sporu aracılığı Mersin’de bulunan kültürel varlıklar konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bugün bunu başarabilmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Projesi ödül töreninde, onur kurulu üyelerine plaket, düzenleme ve yürütme kurulu üyelerine şilt, dereceye giren sporculara ise madalya veridi.

Ferdi yarışan sporculara da paydaş kurumların temsilcilerince madalyalarının verildiği törende Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin halk oyunları, zumba dans ve kapoera gösterilerine yer verildi.

MERSİN, (DHA)



ME(AŞ/EŞ)(27.06.2016),(FOTOĞRAFLI)



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!