Mersin İdmanyurdu kaleci Mihaylov'u kadro dışı bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdu kaleci Mihaylovu kadro dışı bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 18:05

Mersin İdmanyurdu kaleci Mihaylov'u kadro dışı bıraktı

Haberin Devamı

 

Mustafa İNSAN/MERSİN (DHA)-TFF 1. Lig’in son sırasında bulunan ve transfer yasağı nedeniyle kadro derinliğinde sıkıntılar yaşayan Mersin İdman Yurdu, takımın as kalecisi Borislav Mihaylov’u süresiz olarak kadro dışı bıraktı ve bu oyuncuya para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.  Mersin İdman Yurdu’nun ligde kalan 6 maçında kaleyi genç kaleci Yunus Emre Aslan koruyacak.

Kaleci Mihaylov’un süresiz olarak kadro dışı bırakılması, Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Mehmet Emin Kaplan’ın Yönetim Kurulu üyesi Erdal Belim ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla duyuruldu.

“Şu anki takım kadrosunu biz oluşturmadık. Transfer yasağına biz sebep olmadık. Yönetime geldiğimizde mevcut durum bu idi” diyen Kaplan,  teknik direktör Levent Eriş’i takımın başına getirdiklerini ve mevcut kadrodan en iyi şekilde yararlanmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaplan, “Futbolcularımız ve teknik heyetimiz gayret ve fedakarlıklar gösteriyor. Ancak bu demek değildir ki yanlışlar olmuyor. Takım içersinde yanlış yapan, uyumsuzluk gösteren, takım düzenini ve ruhunu bozan davranışlar gösterenler olabiliyor. Bunun bir örneği olan kalecilerimizden Mihaylov yetenekli olabilir. Ancak 23. Haftadaki Gaziantep Belediye maçından bu yana futbolcumuz performans düşüklüğü, isteksizlik, uyumsuzluk, antrenmanlara çıkmamak gibi disiplinsiz durumlar sergilenmiştir. Yönetim olarak teknik heyetimiz ve futbol şube sorumlusu yöneticimizin raporları ve yaptığımız istişareler sonucunda Mihaylov’un, TFF Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatının 5. Maddesi olan futbolcunun yükümlülükleri ve Mersin İdman Yurdu iç yönetmeliğinde belirtilen kurallara muhalefetinden, gösterdiği olumsuz davranışlar, takımın moralini bozucu hareketler, takımdaşlık ruhuna aykırı hareket etmesi ve milli maçlar nedeniyle verilen arada 5 gün mazeretsiz olarak gecikmesi sebebiyle süresiz kadro dışı bırakılmasına ve para cezası verilmesine karar verilmiştir. Bu konuda kulüp menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaptık ve yapacağız. Kimse vazgeçilmez değildir.  Herkes görevini yapmak zorundadır. Bu futbolcu peşinatını ve primlerini almış olmasına rağmen bu davranışı sergilemiştir” dedi.

Futbolcuların bazen anlaşılmaz şekilde para alamama havası oluşturduklarını, bunu mazeret olarak ileri sürdüklerini savunan Kaplan, “TFF 1. Lig’de lider olan Malatya’da ödenmeyen maaş ve primler var. Adana Demirspor’da ödenmeyen maaş ve primler var. Ancak bu takımların oyuncuları bu mazarete sığınmadan maçlara çıkıyor ve galibiyet alıyor.  Biz futbolcularımızın niyetlerine, kabiliyetlerine inanıyor ve güveniyoruz. 13 oyuncumuz altyapıdan gelme ve ilerisi için umut veriyorlar” dedi.

Kaplan, bir gazetecinin “Teknik heyet 5 maç boyunca Mihaylov’a neden tahammül etti” şeklindeki sorusuna ise  “Belki de düzelme ihtimalini göze alarak tahammül etmiş olabilir. Çünkü kadro derinliği yok. Bu oyuncu yetenekli bir oyuncu ama bir tedbir almak gerekiyordu” diye yanıt verdi.

Mİ (AP) ( 21.04.2017 FOTOĞRAFLI)

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!