Mersin İdmanyurdu başkanı dertli

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdu başkanı dertli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 15:34

MERSİN İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Tekin, 900 gündür kapalı olan transfer tahtasını açmak için çalıştıklarını ancak destek için gittikleri tüm kapıların yüzlerine kapandığından yakınarak kulübün her geçen gün borç yükünün de arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Tekin, kulübün 2011-2012 sezonundan bu yana ciddi borçları olduğunu ifade ederek, "900 gündür transfer tahtamız kapalı. Bu borçların altından kalkmaya çalışıyoruz ama tahtayı açmamız oldukça zor. Bu borç tek başımıza çözebileceğimiz bir borç değil. Transfer tahtasının açılması için yaklaşık 21 milyon TL gerekiyor. Kimseden destek alamıyoruz. Böyle giderken Teknik Direktörümüz Yusuf Şimşek’te takımı bırakabilir. Çünkü kendisi transfer tahtasının açılması halinde bizimle yola devam edeceğini söylemişti. Biz bunu kabul ettik. Bu konuda mücadelemize devam ediyoruz. Hocamızın bizimle devam etmesi transfer tahtasının açılmasına bağlı" dedi.
Kulüp borcunun her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Tekin, "Biz göreve geldiğimizde 75 milyon TL borç vardı. Biz bu borcu ibra etmedik. Hali hazırda gözüken borç 86 milyon TL ama faizler, vadesi gelmeyen borçlar, davalar, avukatlık ücretleri de hesap edildiğinde bu borcun 150 milyon TL'ye buluyor. Bunu güne kadar kentin ileri gelenlerinde de destek görmedik fakat görüşmelerimiz devam ediyor. Sanıyorum biz başarınca onlar yanımızda olacak. Şu ana kadar kimse bana durumun nedir diye sormadı. Bir takım yardım yapacak yerlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Ama bugüne kadar 16 bin üyesi olan MTSO bize herhangi bir katkı sunmayı bırakın kapımızı bile çalmadı" diye konuştu.
MİY durumu konusunda en haklı kesimin taraftar olduğunu kaydeden Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Taraftara hak veriyorum. 900 gündür aynı takımı aynı oyuncuları seyrediyor. Bir bıkkınlık var. Bir tepki var. Geçmişten bu yana sıkıntı çeken taraftarlarımıza kesinlikle hak veriyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!