Mersin İdmanyurdu Başkanı Çalışkan'dan Kahramanlı'ya suçlama

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdu Başkanı Çalışkandan Kahramanlıya suçlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 17:15

- Çalışkan: "Bağış gibi paraları kulübe verip, borç gibi gösterip yüzde 20 faiz alınmış. Şu anda kulübümüz bir bankadan yüzde 19 faizle para kullanmış. Türkiye Cumhuriyeti'nde yüzde 19 faizle tefeciye de gitsen bu parayı alırsın"

Haberin Devamı


MERSİN (AA) - Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu'nun kulüp başkanı Hüseyin Çalışkan, eski başkan Ali Kahramanlı'nın kulübe bağışlanan paraları kendi hesabından kulüp hesabına aktararak alacaklı duruma geçtiğini ileri sürdü.

Çalışkan, basın sözcüsü Murat Altındere ve futbol şube sorumlusu Vedat Yüksel ile Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, kulübün eski yönetimini mevcut borçlar nedeniyle suçladı.

Mali hesapların incelenmeye devam ettiğini belirten Çalışkan, Kahramanlı'nın, şahsi ve keyfi gerekçelerle kulübü borçlandırdığını iddia etti.

Kahramanlı'nın, verdiği paraları, yüksek faizlerle geri aldığını ileri süren Çalışkan, "Bir kulübe 20 milyon lira para vermeniz için 200 milyon lira servetiniz olması lazım ki yüzde 10'unu bağışlayabilesiniz. Ama 200 milyon lira serveti olmayan arkadaşlarımız 'biz 20 milyon lira verdik' diyorlar. Benim bildiğim ne Fikret Orman ne Aziz Yıldırım ne de başkası verdi bu parayı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kulübe yapılan bağışların şahsi hesaplar aracılığıyla yönlendirildiğini savunan Çalışkan, "Ben sizden veya bakan, belediye başkanı aracılığıyla topladığım parayı, nasıl olsa soran eden yok diye kulübe verirken kendi parammış gibi kulübü borçlandırırsam, bunu da ilerde alacakmış gibi faiziyle alırsam, işte kulüp bu hale gelir" ifadesini kullandı.

Piyasanın çok üstünde faiz oranlarıyla kulübün borçlandırıldığını iddialarına ekleyen Çalışkan, şunları kaydetti:

"Bağış gibi paraları kulübe verip, borç gibi gösterip yüzde 20 faiz alınmış. Şu anda kulübümüz bir bankadan yüzde 19 faizle para kullanmış. Türkiye Cumhuriyeti'nde yüzde 19 faizle tefeciye de gitsen bu parayı alırsın. Tefeciden yüzde 15-16 faizle para alırsın. Biz yüzde 19 faizle para kullanıyoruz. Ondan sonra eski başkan çıkıp, 'kalbimizi veriyoruz, tırımızı veriyoruz' diyor. Allah razı olsun Süper Lig'e çıkardınız, sonsuz teşekkür ediyoruz. Yalnız burada hesap yanlışlıkları var."


Haberin Devamı

- Bilerek itirazda bulunulmadı iddiası


Kulübün basın sözcülüğünü yapan avukat Murat Altındere de takımın gelirlerinin sürekli icralara gitmesi nedeniyle, icra takiplerini incelediklerini kaydetti.

Kahramanlı'nın 2013 yılında icra müdürlüğüne dosya açarak, kendi hesabından kulübe gönderdiği paraların havale dekontlarıyla icraya koyduğunu belirten Altındere, şöyle devam etti:

"Kulüpteki arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre, o dönem yapılan bağışlar hesapta birikmiyor, Ali Kahramanlı'nın hesabına gönderiliyor. Kahramanlı da kulübün ihtiyaçlarını karşılamak için kendi hesabından ödeme yapıyor fakat bunu dekontla yapıyor. Sonra bütün bu makbuzları toplamış, bunlarla 8 milyon 600 bin liralık icra takibi başlatmış. Yani yönetimdeyken, başkan kendi kulübünü, kendi başkanını, kendi kendini icraya veriyor. Bunu neye göre veriyor, bu dekontlarla. Bu neyin dekontu, bağış mı? Sayın Ali Kahramanlı'nın hesaplarında bir tane bağışını bulun yok, havaleler var."

Haberin Devamı

Altındere, Kahramanlı başkanlığındaki yönetimin icra ve borçlarla ilgili 7 günlük süreçlerde itirazlarda bulunmadığını ileri sürerek, buna gerekçe olarak da eski başkanın kendi alacaklarıyla ilgili takipler olmasını gösterdi.

Kulübün gelirlerinin tamamına yakınının ipotek altına alındığını anlatan Altındere, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kulübe 2013 yılında konan 8 milyon 600 bin lira icrayla ilgili biz geçen haftaya kadar bu dosyaya 12,5 milyon lira ödemişiz. Bu kulübün zar zor bulduğu bu 5 milyonu biz Ali Kahramanlı'ya faiz olarak ödemişiz, avukatına ödemişiz, icra dairesine harç ödemişiz. Adam burada parasını almakla kalmamış, faiziyle avukatı kalkındırmış, icra dairesini kalkındırmış, bir de kendini kalkındırmış ama ne oluyor, 'Ali Kahramanlı 20 milyon lira para vermiş.' Vallaha sen 8 milyon liralık dekont vermişsin, onun da ne olduğunu bilmiyoruz. Bunun verilip verilmediğini de incelemelerden sonra açıklayacağız."

Haberin Devamı

Altındere, kulübün eski yöneticilerinden Salih Baysal'ın da 127 bin liralık alacağı gerekçesiyle icra takibi başlattığını belirterek, bir gazetecinin, "tüm iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunacak mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine, bağımsız bir denetçi tarafından mali kayıtların incelenmeye devam ettiğini aktardı.

Ali Kahramanlı ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddiaların tamamını inceledikten sonra açıklama yapacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!