Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 13:29

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 3-1 mağlup etti. Bu sezon ilk kez bir karşılaşmada 3 gol atmayı başaran sarı lacivertli takım, puanını 27'ye yükselterek, 26 puanlı Beşiktaş'ın önünde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe'nin gollerini Hasan Ali (Dk.8), Nani (Dk.49) ve Van Persie (Dk.57) atarken, Mersin İdman Yurdu'nun golünü Nakoulma (Dk.59) kaydetti. Ev sahibi takımda Nurullah, 84. dakikada kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Stat: Mersin
Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu
Mersin İdmanyurdu: Muammer Zülfikar Yıldırım, Servet Çetin, Mitrovic, Nurullah Kaya, Sadiku, Serkan Balcı, Güven Varol (Dk. 57 Sinan Kaloğlu), Eren Tozlu (Dk. 46 Nakoulma), Khalili, Oktay Delibalta, Pedriel (Dk. 77 Tita)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 75 Volkan Şen), Diego (Dk. 70 Ozan Tufan), Nani, Van Persie (Dk. 65 Fernandao)
Goller: Dk. 8 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 49 Nani, Dk. 57 Van Persie (Fenerbahçe), Dk. 59 Nakoulma (Mersin İdmanyurdu)
Kırmızı kart: Dk. 84 Nurullah Kaya (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 67 Pedriel, Dk. 80 Servet Çetin (Mersin İdmanyurdu)

Haberin Devamı

Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
8. dakikada
Mehmet Topal'ın getirdiği topta sol çaprazda topla buluşan Hasan Ali Kaldırım düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 0-1
49. dakikada Diego sol kanattan içeriye çok iyi girdi ve arka direğin orada boş pozsiyonda olan Nani'ye pasını verdi. Portekizli yıldız rahat bir vuruş yaparak skoru 2-0'a getirdi.
57. dakikada Nani'nin güzel pasında sağ kanattan hareketlenene Mehmet Topal son çizgiye inerken ceza sahasına yerden orta yaptı. Kale önünde bulunan Robin van Persie şık bir vuruş yaptı: 0-3.
59. dakikada Sinan Kaloğlu'nun arka direğe ortasında Nakoulma, kafayla Mersin İdmanyurdu adına golü atarak skoru 3-1 yaptı.

Haberin Devamı

Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe
PEREIRA SİSTEMİ BOZMADI; JOSEF-TOPAL İKİLİSİYLE DEVAM
Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, sistemi bozmadı. Orta alanda Mehmet Topal-Josef  ikilisini bir arada oynattığı için eleştirilen Portekizli çalıştırıcı, Mersin deplasmanında da bu oyunculardan vazgeçmedi. Pereira, Osmanlıspor, Ajax ve Torku Konyaspor maçlarında ilk 11'de görev verdiği Alper Potuk'u, Mersin'de de ilk 11'de sahaya sürdü.

Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe

Bugün oynanan maçlar sonunda puan tablosunda ilk 4 sıra bu şekilde oluştu.

DETAYLI PUAN TABLOSU VE FİKSTÜR İÇİN...

FENERBAHÇE'DE TEK EKSİK

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Caner Erkin, Mersin'e getirilmezken, 23 kişilik kadroda yer alan Raul Meireles, Fabiano, Uygar Mert Zeybek, Mehmet Topuz ve Abdoulaye Ba, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Haberin Devamı

İDMAN BOYKOTU KADROYA YANSIDI
Futbolcuların, alacakları nedeniyle hafta içerisindeki idmanları boykot ettiği Mersin İdmanyurdu'nda, bazı antrenmanlara sakatlıkları gerekçesiyle katılamayan Welliton ve Vederson, Fenerbahçe karşısında kadroda yer almadı. Mersin ekibinde, Efe Halil Özarslan ve Futacs da sakatlıkları nedeniyle ilk 18'e dahil edilmedi.

Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe

TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ
Mersin Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Mersinli taraftarlar ilgi gösterirken, tribünlerin büyük kısmı doldu. Mersinli taraftarların hazırladıkları koreografiler ilgi çekerken, sarı-lacivertli taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünün tamamını doldurarak, takımlarını destekledi.

Haberin Devamı

Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe

VOLKAN'DAN KÜFÜR EDEN TARAFTARA SERT TEPKİ

Maçın bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile kendisine küfür ettiği iddia edilen kale arkası tribünündeki bir Mersin İdmanyurdu taraftarı arasında tartışma yaşandı. Volkan Demirel, takım otobüsüne giderken gazetecilerin olayı hatırlatarak "Taraftardan şikayetçi oldun mu?" şeklindeki sorusunu "Gerekeni söyledim" diye yanıtladı. Öte yandan, Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Volkan Demirel'in şikayetçi olmadığını ancak kimlik tespitinin ardından taraftar hakkında sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili kanun çerçevesinde işlem yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

KORKMAZ'DAN İSTİFA SİNYALİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada istifa sinyali verdi. Maddi sorunlar nedeniyle idman boykotu yapan takımını elinden geldiğince hazırlamaya çalıştığını belirten Korkmaz, "Oyun olarak söyleyeceğim fazla bir şey yok. Mağlup olduk, Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Başkanımızla görüştüm. Gelişen olayları takip edeceğim. Ona göre bir karar vereceğiz. Bir durum değerlendirmesi yapıp yol haritamızı belirleyeceğiz. Günler ne getirecek ne götürecek bakacağız. Hep söz veriliyor da artık son duruma geldi. Mersin İdmanyurdu olarak da bu işi halletmemiz lazım. Biz de bir karar alacağız" dedi.

BAKMADAN GEÇME!