Mersin Güvenli Ve Konforlu Yollara Kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin Güvenli Ve Konforlu Yollara Kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 15:23

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MERSİN MERKEZ VE İLÇELERDEKİ YOL ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerden köylere kadar şehrin birçok noktasında yol çalışmalarına aralıksız devam ederken, kentin farklı noktalarında aydınlatma çalışmaları da sürüyor.
Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Enerji İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri Karacailyas, Emek Mahallesi ve Deliçay kenarındaki yürüyüş yolunda, muhtarlık ve polis merkezi çevresinde aydınlatma çalışmalarını tamamladı. Ortalama 60 adet aydınlatma direğinin kullanıldığı, vatandaşlara zarar verebilecek elektrik kaçaklarına karşı da azami dikkat gösterilerek topraklama işleminin yapıldığı çalışmayla, hem daha güvenli bir kamu alanı hem de çevre estetiği sağlandı.
Aynı zamanda Mersin Üniversitesi Hayvan Barınağı’na paratoner montajı, iç tesisat ve çevre aydınlatması, GMK Bulvarı ile çarşıdaki dekoratif direklerin bakım onarım çalışmaları tamamlandı. Öte yandan kurumlarda, açıkta bulunan elektrik kablolarına izolasyon yapılarak, olası iş kazalarının önüne geçildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, merkez ilçelerin yanı sıra en ücra köylere de hizmet götürmeye devam ediyor. Gülnar’a bağlı Bardat ve Bozyazı’ya bağlı Elmakuzu arası yaklaşık 9 kilometrelik yolun 1. kat sathi kaplama, Tarsus’ta Rasim Dokur Caddesi’nin 900 metrelik kısmında ve Lengen Bulvarı’nda parke taşları sökülerek asfaltlama, Tarsus Traktörcüler Sitesi ile Tarsus Hali’nde asfalt yenileme, Yenişehir’de Işıktepe-Hamzabeyli yolunun 4 kilometre 700 metrelik bölümünde 2. kat sathi kaplama ve İnsu-Kocahamzalı yolunun 3 kilometre 600 metrelik kısmında, 1. kat sathi kaplama çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Akkent Mahallesi’ndeki çalışmaları da hızlandırdı. Yenişehir ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde 28. Cadde ve Şakir Son Caddesi’nde DSİ Müdürlüğü önünden başlayarak, Mersin Üniversitesi istikametine doğru 4 kilometrelik mesafede sıcak asfalt, Okan Merzeci Bulvarı’nda KİPA Kavşağı’ndan itibaren, doğu istikametine doğru ortalama 5 kilometrelik yol boyunca kaldırım ve bordür, imar planına uygun olarak genişletme ve altyapı çalışmaları tamamlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!