Mersin GİAD’dan Kızılay’a Kök Hücre Bağışı

Güncelleme Tarihi:

Mersin GİAD’dan Kızılay’a Kök Hücre Bağışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 16:25

MERSİN GİAD KADINLAR KURULU ÜYELERİ, TÜRK KIZILAYI TARAFINDAN 2015 YILINDA BAŞLATILAN 'TÜRKÖK PROJESİ' KAMPANYASI KAPSAMINDA KEMİK İLİĞİ BANKASI OLUŞTURULMASI İÇİN KIZILAY’A KAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR. MERSİN GİAD BAŞKANI MEHMET İZOL DA KAMPANYAYA DESTEK VEREREK, KEMİK İLİĞİ BANKASI İÇİN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Kadınlar Kurulu üyeleri, Türk Kızılayı tarafından 2015 yılında başlatılan ’TÜRKÖK’ kampanyası kapsamında Kızılay’a kan bağışında bulundular. Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol da kampanyaya destek verdi.
‘Öne Çık Hayat Kurtar’ projesi kapsamında Mersin’de bir ilki gerçekleştiren Mersin GİAD Kadınlar Kurulu, Türkiye’de hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için bir Kemik İliği Bankası oluşturulması ve bu bankaya gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adaylarının bulunması için başlatılan kampanyaya destek verdi. Kızılay’a kök hücre bağışı için Sultaşa Otel’de Türk Kızılay’ı işbirliği ile düzenlenen ’TÜRKÖK Projesi’ etkinliğine, Mersin GİAD üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Kan tahlili için verilen kan miktarı kadar kan veren üyeler, bu şekilde ilik ve kan kanseri hastalarına umut olmaya çalıştıklarını ifade ettiler.
Bağışla ilgili açıklama yapan Mersin GİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Nalan İzol, “Bu yıl kan bağışının yanı sıra TÜRKÖK Projesi için de bağışta bulunduk. Uygun kemik iliği bekleyen binlerce lösemi hastası ile hayırsever vatandaş arasındaki en önemli köprüyü oluşturacak bu projeye destek vermekten ve bir hayat için umut olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Kampanyaya, Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol da destek vererek, Kemik İliği Bankası için kan bağışında bulundu.
TÜRKÖK Projesi’nin ortaklarından olan Türk Kızılayı, bağışlanan kanlar ile 2015 yılı sonuna kadar 90 bin donöre ulaşmayı hedefliyor. Önümüzdeki 5 yılda ise hedefleri, 250 bin donöre ulaşmak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!