Mersin, dünyanın en iyi cimnastikçilerini ağırlayacak!

Güncelleme Tarihi:

Mersin, dünyanın en iyi cimnastikçilerini ağırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 14:52

2016 Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın bir ayağı 1-3 Temmuz'da Mersin'de yapılacak.

Haberin Devamı

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Dünya Cimnastik Federasyonu'nun 2016 Artistik Dünya Kupası'nın bir ayağının Mersin'de yapılması kararını verdiğini söyledi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: "Mersinlilerle birlikte tüm Türkiye, cimnastik şölenini, seyrini hep beraber yaşayacağız. Sporcularımız dünyanın en iyi sporcularını kendi salonlarında görecekler ve onların yaşantılarını da takip edebilecekler. Bu da ülkemizin cimnastikte gelmiş olduğu noktayı gösteriyor"

Mersin, dünyanın en iyi cimnastikçilerini ağırlayacak

Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cimnastikte güzel bir haber aldıklarını, 1-3 Temmuz'da Mersin'de, Akdeniz Oyunları vesilesiyle yapılan salonda Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın bir ayağının düzenleneceğini, verilen kararın kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi sporcularının Türkiye'ye geleceğini vurgulayan Çelen, "Mersinlilerle birlikte tüm Türkiye, cimnastik şölenini, seyrini hep beraber yaşayacağız. Bunun bir artısı da sporcularımız dünyanın en iyi sporcularını kendi salonlarında görecekler ve onların yaşantılarını da takip edebilecekler. Bu da ülkemizin cimnastikte gelmiş olduğu noktayı gösteriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Dünya Kupası organize edecek hale geldiğini vurgulayan Çelen, alınan bu güzel haberle de bunu tescillemiş olduklarını dile getirdi.

Dünya federasyonuyla yaptıkları görüşmelerin, yönetim kurulunun Türkiye'yi ziyaret etmesinin, salonlarda yapılan incelemelerin ve Türkiye'nin organizasyon kabiliyetini görmelerinin büyük etki yarattığını anlatan Suat Çelen, "Sporcularımızın Dünya Kupası ve Dünya Şampiyonalarında başarılar elde etmesi, bununla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çok ciddi desteğinin olduğunu, bizim arkamızda olduğunu görmeleri bu Dünya Kupası'nı ülkemize getirmemizin en büyük etkeni oldu" şeklinde görüşlerini aktardı.

 "FEDERASYON VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI"
Federasyon başkanı Çelen, her şeyin ikili ilişkilerle yürüdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Mersin'de önümüzdeki yıl dünyanın en iyi sporcularını ülkemize getirmek için çaba sarf edeceğiz. Bulgaristan, Slovenya var. Tarih ayarlanması konusunda bu ülke federasyon başkanlarıyla görüşme halindeyiz. Özellikle Asya ve Amerika'dan gelen sporcuların Avrupa kıtasını terk etmeden şampiyonaları bir dizi sıra ile yapıp gitmesi için tarih planlaması yapılıyor. Biz istediğimiz tarihi gerçekleştirdik. Bizim için tarih çok önemli.''

''Bu organizasyon 2016 Olimpiyatları öncesi olacak. Ondan sonraki dönemde Dünya Şampiyonası'ndan önceki bir tarihe almış olduk. Dünya Şampiyonası'ndan önce yapılan organizasyon olmadığı için dünyanın en iyi sporcularının bu Dünya Kupası'na katılmasına sebep olacak diye düşünüyorum. Bu da federasyon ve ülkemiz cimnastiğinin gelişmesi açısından çok önemli bir başarı."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!