Mersin Devlet Opera Ve Balesi Sezonu Konserle Açıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin Devlet Opera Ve Balesi Sezonu Konserle Açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 16:03

MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ 2015-2016 SEZONUNU MUHTEŞEM BİR KONSERLE AÇIYOR.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) 3 Ekim’de kendi sahnesinde vereceği “Açılış konseri” ile sanatseverlerle buluşacak.
Mersin Devlet Opera ve Balesi 2015-2016 sezonunu 3 Ekim cumartesi günü saat 20.00’da vereceği konserle açacak. Orkestra şefi Lorenzo Coladonato’nun yöneteceği konserin solistleri soprano Işıl Azaz, Çiğdem Aladağ, Funda Hayfavi, Bengi İspir Özdülger, mezzosoprano Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, tenor S.Bülent Bezdüz, Hakan Bölükbaşı, bariton Andrei Yevtushenko, bas Hasan Berk ve Kıvanç Uğraşbul.
Mersin Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları, G.Verdi’nin Rigoletto operasından Gilda arya, G.Donizetti’nin La Favorita operasından Leonora arya, G.Donizetti’nin Don Pasquale operasından Don Pasquale arya, L.Delibes’nin Lakme operasından Çiçek Düeti, G. Bizet’nin Carmen operasından Toreador’un Şarkısı, G.Puccini’nin Tosca operasından Tosca arya, G.Verdi’nin I Vespri Siciliani operasından Elena’nın baladı, S. Ada’nın Ali Baba ve 40 operasından Haramibaşı arya, Granada napoliteni, Franz Lehar’ın Tebessümler Diyarı operetinden Prens arya ve W. A. Mozart’ın Sihirli Flüt operasından gece Kraliçesi aryasını yorumlayacaklar. Konserde ayrıca orkestranın seslendireceği G. Verdi’nin Talihin Kudreti operasından Sinfonia ve G. Bizet’nin Carmen operası uvertürü de yer alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!