Mersin’deki Kent Konseylerinden Hain Saldırıya Tepki

Güncelleme Tarihi:

Mersin’deki Kent Konseylerinden Hain Saldırıya Tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 11:04

Mersin’deki kent konseyi temsilcileri, Ankara’da meydana gelen hain saldırıyı kınadı.
Mersin Kent Konseyi, Akdeniz Kent Konseyi, Anamur Kent Konseyi, Mezitli Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi ve Yenişehir Kent Konseyi tarafından yayınlanan ortak deklarasyonda, saldırıya olan tepki dile getirilirken, barış ve demokrasi vurgusu yapıldı.
Mersin Kent Konseyleri Platformu adına Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 10 Ekim 2015 tarihinde Anadolu’nun hemen her yöresinden barışı ve kardeşliği haykırmak üzere Ankara’da bir araya gelen masum insanların, kirli eller tarafından katledildiği belirtildi.
Mersin Kent Konseyleri Birliği olarak olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Burakgazi, "Bu alçakça saldırıyı planlayanlar ve uygulamaya koyanlar bir an önce tespit edilip yargı karşısına çıkarılmalıdır. Yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Tüm halkımızın başı sağolsun. Birlikte yaşama irademizi güçlü kılmak, barış, özgürlük ve demokrasi taleplerimizi azimle sürdürmek, nereden gelirse gelsin teröre karşı durmak bu uğurda canlarını yitiren vatandaşlarımıza karşı borcumuz olduğunu belirtir, konseyler olarak bu yöndeki tekil faaliyetlerimizi ve dayanışma içindeki birlikteliğimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!