Mersin bisiklette iddialı

Güncelleme Tarihi:

Mersin bisiklette iddialı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 13:39

Mersin bisiklette iddialı

Haberin Devamı

Avrupa Bisiklet Yarışması (ECC 2107) heyecanı başladı. Avrupa Bisiklet Yarışmasıyla 1-31 Mayıs tarihleri arasında en çok bisiklet kullanan Avrupa kentleri belirlenecek.
Çevreci ve sağlıklı bir ulaşım farkındalığı yaratmayı hedefleyen bu etkinlik ile kent sakinlerinin bisiklet kullanım alışkanlıklarının arttırılması sağlanırken, aynı zamanda Mersin’in uluslararası platformlarda tanıtımı yapılmış olacak. 1 ay boyunca kullanılan güzergahların tespiti ile Mersin'in ısı haritası çıkartılacak ve bu doğrultuda Mersin bisiklet yollarının düzenlenmesinde bu veriler esas alınacak. Cep telefonuna ücretsiz Naviki uygulamasının indiren tüm bisiklet kullanıcıları kayıt sürecini tamamlayarak yarışmaya destek verebilecek.
Mersin’in adını 50 Avrupa şehrinde duyuracak olan bu önemli organizasyona 46 kişilik ekibiyle katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Takımı ilk pedalı çevirdi. Evden işe bisikletle gelerek bu konuda bir taraftan farkındalık oluşturan takım, diğer taraftan kentin tanıtımına da katkı sağlamayı amaçlıyor. 
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise 1 ay boyunca kullanmaları için takıma 10 adet bisiklet verdi. Oldukça iddialı olan takım üyeleri bir taraftan düzenledikleri toplu bisiklete binme organizasyonları diğer taraftan evden işe gelirken bireysel olarak kullandıkları bisikletleriyle Mersin’in adını 50 Avrupa şehrinde güçlü şekilde duyurma mücadelesi veriyor. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi koordinasyonunda yürütülen organizasyona, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, MIP ve ilçe belediyeler de destek oluyor.
Türkiye'den ise sadece iki şehir var. Birisi geçen sene de katılmış olan İzmir ve bir diğeri de yarışma ile bu yıl tanışan Mersin. Katılımın ücretsiz olduğu bu etkinlik hakkında detaylı bilgi için www.eccmersin.com adresinin veya organizasyonun sosyal medya hesabı www.facebook.com/eccmersin'i n ziyaret edilebileceği bildirildi.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)-

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!