Mersin Barosu'ndan 'hamile çocukların kayda geçirilmemesine' tepki

Güncelleme Tarihi:

Mersin Barosundan hamile çocukların kayda geçirilmemesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2018 14:21

Mersin Barosu'ndan 'hamile çocukların kayda geçirilmemesine' tepki

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ruşen Ayşen Ayılgan, İstanbul'da hastaneye başvuran 115 çocuğun hamile çıkmasının kayıtlara geçilmemesi ve polise bildirilmemesi skandalına tepki gösterdi. 
Yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan olayın kamu vicdanını derinden yaraladığını ifade eden Ayılgan, olayın sorumlularının yargı önüne çıkarılarak, sorumluluğu tespit edilenlerin cezalandırılması gerektiğini söyledi. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan iddiaları büyük bir üzüntü ve endişeyle takip ettiklerini kaydeden Ayılgan, "Bu çocuklardan 38'inin, 15 yaşından küçük olduğu belirtilmektedir. Hastanedeki hamile çocuklar skandalını ortaya çıkaran memur, hastaneye yılda 450-500 civarında hamile çocuğun getirildiğini belirterek, olayı ortaya çıkarırken görev yeri değiştirildiğini ifade etmektedir. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili iki hastane görevlisi hakkında suçu bildirmemek ve çocuklara cinsel saldırı suçları kapsamında iki ayrı soruşturma yürütülmektedir. Hastanenin bu vahim vakaları bildirme yükümlülüğünü yerine getirmemesi kabul edilemez . Böylesi durumlarda hastanenin herhangi bir takdir yetkisi olamaz" dedi. 
Çocuklara karşı işlenen istismar suçları ile ilgili davaları yakından takip ettiklerini vurgulayan Ayılgan, "Çocuklarımızın geleceğini karartan bu vahim olayın üstü kapatılamaz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yönelik her türlü ihmal ve istismar olaylarında mağdur çocuk yanında yer aldığımızı ve bu olaylarda çocuk haklarını koruma sorumluluğu bulunanların, hukuka uygun davranarak çocuklarımızın hak ve menfaatlerini korumaları gerektiğini söylüyoruz. İlgili hastanenin Türk Ceza Kanunu'nun 280'nci maddesi kapsamında cezai sorumluluğunun bulunduğu açıktır" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!