Mersin 5. Narenciye Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Mersin 5. Narenciye Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 14:58

- Yaklaşık 100 ton narenciye kullanılarak hazırlanan festivalde 30 ülkeden gruplar gösteri sundu

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, 30 ülkeden katılımcıların gösterileriyle başladı.

Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin desteğiyle düzenlenen festivalde, sahil şeridindeki Kızkalesi, Uzuncaburç ve Side harabelerinin imitasyonları, demirden yapılan gemi, vagon, deniz feneri ile ahtapot, kaplumbağa, timsah, fil, zürafa gibi çeşitli hayvan figürleri narenciye ile süslendi.

100 ton limon, portakal ve greyfurtun kullanıldığı festivalde, Türkiye'nin yanı sıra 30 ülkeden gruplar çeşitli gösteriler sundu.

Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin düzenlenmesindeki en büyük amacın, kamuoyunun dikkatini narenciyeye çekmek ve Mersin için narenciyenin önemini anlatmak olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Etkinlik için yapılan mobil ve sabit figürleri süslemede 100 ton civarında narenciye kullanıldığına işaret eden Özdemir, yaklaşık 700 kişinin hazırlıklar için günlerce çalışarak, süsleme işlemlerini festivale yetiştirdiğini kaydetti.

Ordu için fındık ne ise Mersin için de narenciyenin o olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

"En büyük temennimiz, üreticinin emeğinin karşılığını almasıdır. Bunun içinde arz fazlasını eritmenin yollarını bulmalıyız. Tüketim ve ihracatının arttırılması sağlanmalı, insan sağlığı için önemi anlatılmalı. Genç nesillere narenciye sevgisi aşılanmalı, okullarda bedava narenciye dağıtılmalıdır. Narenciye dalında kalmasın, çocuklarımıza vitamin, şifa olsun diyerek bir kampanya başlatma çağrısında bulunuyorum. Güzel gören, güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır, haydi hep birlikte iki gün boyunca bu güzelliklerin keyfini çıkaralım."

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da böyle bir festivalde bulunmaktan son derece memnuniyet duyduğunu belirterek, festivalin 30'a yakın ülkeden katılım olmasından dolayı uluslararası bir organizasyon niteliği taşıdığını söyledi.

Narenciyenin hem Türkiye hem de Mersin için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Çakacak, "Mersin geçmişten bu yana tüm renklerin barışçıl bir ortamda bir arada kardeşçe yaşadığı örnek şehirlerden birisidir. Bu tür festivaller, özellikle narenciye festivali 5. yılı olmasına rağmen yakaladığı büyüklükle, sadece Mersinimiz ülkemiz için birliğe beraberliğe vesile olmuş değil, aynı zamanda 30 ülkeden gelen temsilcilerle uluslararası barışa da vesile olmakta" diye konuştu.

Haberin Devamı

Açılışa, AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival, 16 Kasım Pazar günü de devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!