Mersin 2013'ün maskotuna isim aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin 2013ün maskotuna isim aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 10:53

Mersin'de 2013'te düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları maskotunun isim belirleme çalışmalarının, ilk etabı sona eriyor.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğünce oyunlarda maskot olarak seçilen, Mersin sahillerinin milyonlarca yıldır konuğu, hatta ev sahibi olan caretta caretta kaplumbağasından oluşan figüre isim bulunmasına yönelik başlatılan çalışma kapsamında, çok sayıda önerinin geldiği öğrenildi.

Maskota etkin bir isim verilmesi amacıyla başlatılan ve halkın da katılımını sağlamayı amaçlayan çalışma neticesinde oyunların resmi internet sayfası “www.mersin2013.gov.tr” adresi veya 0324 325 77 07 faks numarasından genel koordinatörlüğe bildirilen isimler, 15-30 Temmuz arasında internette oylanacak. En çok oyu alan öneri maskotun ismi olacak.

Önerilecek maskot isimlerinin kamu düzenini bozucu, siyasi, etnik, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı yapmayan bir yapıda olması gerekiyor. Ayrıca genel ahlak ve adaba aykırı, zararlı ve kötü alışkanlıkları özendirici, kanunlarla yasaklanmış ibareler de kullanılamıyor.

İzmir'de düzenlenen Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nın maskotu olan “yalı çapkını” kuşuna “Efe”, Erzurum'daki Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın “Çiftbaşlı Kartal” maskotuna da “Kanka” adı verilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!