Mermer ocağına karşı imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Mermer ocağına karşı imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 20:21

Hürriyet Akdeniz’in ‘Jeolojik Parka Taş Ocağı’ başlığıyla dün manşetten gündeme getirdiği Isparta’nın Sütçüler İlçesi’ndeki, Türkiye’nin ikinci uzun kültür rotası St. Paul Yolu üzerinde yer alan Çukurca Köyü’nde jeolojik park yapılması gereken kaya oluşumlarını yok edecek mermer ocağı ruhsatının iptali için imza kampanyası başlatıldı

Haberin Devamı

Ispat'nın Çukurca Köyü’ne 700 metre, Kesme Köyü’ne de 2 kilometre uzaklıkta olan taş ocağı sahasına karşı change.org’da imza kampanyası başlatan Kesme Köyü sakini Hüseyin Şevik, “Kesme Köyü Mevkii’ne yapılması planlanan ve onayı alınan mermer ocağının doğaya büyük ölçüde zarar vereceğinden dolayı yapılmasını istemiyoruz. Turizm alanında doğa katliamına izin verilmemesi için bütün yetkililere sesleniyoruz. Doğacak bütün zarar sizin sorumluluğunuzdadır” dedi.
ÇED SÜRECİ BAŞLADI
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Sütçüler Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman Bakanlığı’na seslenilen kampanyada, “Köyümüzde mermer ocağı istemiyoruz. Doğa katliamına son verilsin” çağrısı yapıldı. Mermer ocağıyla ilgili Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise, “Çukurca köyü mevkiinde Numan Tekkanat tarafından yapılması planlanan 201200410 nolu mermer maden ocağı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası, yönetmeliğin 8’inci maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED süreci başlamıştır. Çevresel etki değerlendirmesi tamamlanana kadar konuyla ilgili bilgi, görüş, soru ve öneriler Isparta Valiliği’ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ na gönderilebilir” açıklamasında bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!