Merkür'ü bir de Bornova'dan görün

Güncelleme Tarihi:

Merkürü bir de Bornovadan görün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 14:06

Yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri olarak adlandırılan 9 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek Merkür'ün güneşin önünden geçişi Bornova Büyükpark'ta gözlenebilecek.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü işbirliğiyle Büyük Park'ta düzenlenecek ücretsiz etkinlikte 100 yılda sadece 13 kez gerçekleşen bu olayı izleme imkanı sunulacak. Park'ta 13.00 - 18.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliğe çocukların yanı sıra yetişkinlerden de yoğun ilgi bekleniyor.

Merkürü bir de Bornovadan görün


Bornova Belediyesi "Parkta Bilim Var" konseptiyle 10-13 Mayıs tarihleri arasında da yine Büyük Park içerisinde düzenlenecek bilim şenliğinde 57 farklı etkinlik çocuklarla buluşacak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezimizde her yıl binlerce çocuğumuza bilim eğitimi veriyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz bilim şenliğimiz büyük ilgi gördü. Bu yıl da 10 Mayıs'ta bilim şenliğimizi düzenliyoruz. Ayrıca Merkür'ün güneş önünden geçişini de Bornavalılara izleteceğiz. Başta çocuklarımız olmak üzere herkesi etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!