Merkür’ün oyunları

Merkür geri gitmeye başladığı andan itibaren hem komik, hem de can sıkıcı pek çok olayla karşılaşıyorum.

Şimdiki zamanı kullandım çünkü Merkür geri gitmeye devam ediyor ve bu hareketi bitinceye kadar bakalım daha nelerle karşılaşacağım, bilemiyorum.

Aslında biliyorum. Özellikle iletişimle bağlantılı her şey sorun olarak karşıma çıkabilir. Tabii işimin iletişim olduğunu düşündüğünüz zaman çalışmalarımı nasıl zorlaştıracağını da hesaba katmalısınız.

Merkür, iletişimin dışında çocuklar, gençler, iş arkadaşları, komşular ve yakın çevrenizde bulunan insanları da sembolize ediyor. Bu demektir ki, yakınlarınızın sorunlarıyla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Özellikle Merkür geri giderken bazı olay değişiklikleri meydana getirebiliyor. Bunun sonucunda yakınlarınızla aranızda çıkabilecek anlaşmazlıklar yüzünden canınız sıkılabilir. Ve benim canım çok sıkılıyor. Öylesine tuhaf, komik ve basit sorunlar çıkıyor ki, güler misiniz, ağlar mısınız bilemiyorsunuz.

Mesela bilgisayarıma taktığım mous çalışmıyor. Çok basit bir işlem ama olmuyor ve bu küçücük sorun yüzünden hemen bitirmeniz gereken işler aksıyor. Bugün çok önemli bir toplantıya yetişemedim. Yolda arabam hararet yaptı ve neredeyse kırk dakika geç kaldım. Tabii bu sırada insanlar beni beklemiş ve gitmişler.

Şimdi diyeceksiniz ki, telefonla niye haberleşmediniz? Çünkü Merkür geri gidiyor ve bir dizi aksaklık en son telefon bağlantısında kitleniyor ve haberleşme sağlanamıyor.

Yaptığınız işlerin tüm ayrıntıları karşınıza öyle bir dikiliyor ki, şaşırıp kalıyorsunuz. Tabii bu sırada bir sürü şey öğreniyorsunuz. Geri giden Merkür'e teşekkür edebilirim tabii! hem de karşıma çıkardığı onlarca terslik ve aksaklığa rağmen.

Bir haftadır yazılarımın yanında yer alan ‘‘merak ettiğiniz tüm soruları cevaplıyorum’’ ilanı üzerine arayanlar kendini kısmetsiz hissedebilirler. Böyle hissetmek yerine bir kez daha dikkatle düşünmenizi öneriyorum. Çünkü Merkür geri gidiyor ve sizin telefon bağlantınızla ilgili hesapta olmayan oyunlar oynayabiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları