Merkezefendi'de miniklere çevre eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Merkezefendide miniklere çevre eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 12:19

Merkezefendi'de miniklere çevre eğitimi

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre bilinci ve çevre duyarlılığını artırmak için miniklere yönelik kentteki anaokullarında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinin hedef kitlesi minik öğrencilere yönelik düzenleyeceği eğitimler, anaokullarından başladı. Sevgi Bayraktar Anaokulu'nda gerçekleşen eğitime, 60 öğrenci katıldı. Eğitim çalışmasında, ambalaj atıkları ve geri dönüşüm atıkları hakkında çeşitli bilgiler verildi; eğitim filmi gösterildi. Kağıt, karton, plastik, cam, metal ve kompozit atıklar görsel olarak öğrencilere tanıtıldı. Ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesinin, doğal kaynaklarımızın korunmasına, çevre kirliliğinin azalmasına ve ülke ekonomisine olan faydaları konusunda bilgiler verildi. Çocuklara ikram edilen meyve sularının kutuları bizzat çocuklar tarafından mavi ambalaj atığı torbasına atıldı. Daha sonra okul bahçesinde çocuklarla birlikte çam ağacı fidanları dikildi.

AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, geleceğin büyüğü çocukların iyi bir şekilde yetişmesi için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, "Hem kendimizi temiz tutacağız, hem çevremizi. Çevreyi korumamız için toprağı, suyu ve havayı temiz tutmamız lazım. Biliyorsunuz ağacın en büyük özelliği kirli havayı çekiyor, bize temiz hava veriyor. O kadar önemli ki bunu başka bir canlı yapamıyor. O yüzden havamızı korumamız lazım, ağaçlandırmamız lazım. Biz yaptığımız bütün çalışmalarda buna dikkat ediyoruz, suyumuzu, toprağımızı korumamız lazım, kirletmemeliyiz. O yüzden de bizim, çocuklarımıza nasıl bunları temiz tutmamız gerektiğini iyi anlatmamız lazım" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!