Merkezefendi'de kitap okuma yarışmasında ödüller dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Merkezefendide kitap okuma yarışmasında ödüller dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 16:47

Merkezefendi'de kitap okuma yarışmasında ödüller dağıtıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Merkezefendi Okutur' projesi kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda 'Merkezefendi Okutur' projesi adı altında başlatılan kitap okuma yarışması başlatıldı. 40 okuldan 6 bin öğrencinin katıldığı katip okuma yarışmasında sorumlu olduğu kitaptan sınavda başarı sağlayan öğrencilere ödülleri verildi. Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu'nda düzenlenen ödül törenine; Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu ile öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Subaşıoğlu, yarışmada her okuldan ilk üçe giren öğrencilere para ödülü verdiklerini belirterek, "Burada 120 öğrencimize ödül vereceğiz ama aslında yarışmanın birincisi 6 bin öğrencimizin kendisidir. Bütün katılanlara teşekkür ediyoruz. Yarışmamızda her okuldan ilk 3'e girene hediye çeklerini takdim edeceğiz. Yarışmaya katılan özel bir çocuğumuz var. Görme engelli kardeşimiz Feyza Nur Kaya 1. oldu, kendisini tebrik ediyoruz" dedi.

Kaymakam Şükrü Görücü ise, 6 bin öğrenciye bir anda kitap okutmanın Türkiye çapında önemli bir etkinlik olduğunu ifade ederek, "Merkezefendi'nin eğitim alanında yaptıklarını anlatmamıza gerek yok. Bu yarışmada dereceye girmiş ya da girememiş öğrencilerimize, okumayı sevdiren öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin anne babalarına da teşekkür ediyoruz" dedi.

'Siyer-i Nebi' (Hazreti Peygamberin Hayatı) adlı kitaptan sorumlu olunan sınavda birinci olan öğrencilere 250 TL, ikinci olan öğrencilere 200 TL ve üçüncü olan öğrencilere ise 150 TL hediye çeki verildi. Kitapla ilgili sorulan sorulara en çok doğru yanıtı veren öğrencinin birinci olduğu, sıralamanın böyle belirlendiği belirtildi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!