Merkez Ekim’e kadar kapalı

ÇAYYOLU ve Sincan metrolarının yerel seçimlere kadar bitirileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Bu da demek oluyor ki seçimlerin öne çekilmesi halinde 2013 yılı Kasım ayında, normal şartlarda da 2014 Mart’ında Ankara’nın yarım kalan metroları tamamlanacak.
Bu açıklamaya rağmen hem yöneticilerde hem de halkta “acaba” kaygısı geçmiş tecrübeler yüzünden sürüyor.
Yakın zamana kadar görüntü kirliliği oluşturan metro inşaatları şu sıralar çalışmalar yüzünden kapalı yollarla kendini gösteriyor. Özellikle kentin göbeğindeki İnönü Bulvarı ve siyasetin kalbi Söğütözü’nde kapalı yol ve şeritlerle yaz dönemi olması sebebiyle yoğun ama çekilebilir bir trafik akışı yaşanıyor.

OKULLARA YETİŞMEDİ

Hatırlayacak olursanız 10 Haziran’da kapatılması planlanan İnönü Bulvarı sınavlar yüzünden 25 Haziran’a ertelenmişti.
Bu ertelemeye rağmen 15 Eylül’de normal seyrine dönmesi hedeflenen İnönü Bulvarı’nın, Necatibey Caddesi çıkışı ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında kalan kapalı bölümü bir süre daha trafiğe açılamayacak.
Yani okulların açılacağı ilk gün kentin çok önemli bir noktası araç trafiğine kapalı olacak.

Haberin Devamı

BİRAZ DAHA SABIR

İnönü Bulvarı’ndaki metro çalışmalarının yaklaşık 20 günlük bir gecikmenin ardından bitirilebileceğini doğrulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri de kentlilerden şimdiden özür dilediklerini belirterek, “Biraz daha sabır istiyoruz” ifadesini kullanıyorlar.
Metro çalışmalarıyla ilgili üst düzey bir isim son durumu şöyle aktardı:
“İnönü Bulvarı’nda bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay hepimizi çok üzdü. Sonrasında biliyorsunuz proje değişti.

EKİM’DE AÇILACAK

Metro çalışmalarını yürüten tüm firmalarla toplantı yaptık. Güvenli ve hızlı devam eden çalışmaların koordinasyonu da tek elden yürüyor. 24 saat durmadan çalışıyoruz. İnönü Bulvarı’nda okulların açılmasından önce yolu açmayı istiyorduk ama maalesef biraz sarkma olacak. 20 gün kadar daha kapalı olacak ve Ekim başında yolu açacağız. Vatandaşlarımız kusura bakmasınlar, Ankaralılar’dan biraz sabır bekliyoruz.”
Neredeyse bir milyon öğrenci okula başlayacak. Okul servisleri, Özel araçlarıyla çocuklarını okula bırakmak için yollara düşen veliler ve merkezi kapalı bir Ankara...
Dileriz bir sürpriz olur ve yol açılır, yoksa halimiz duman...

Yazarın Tüm Yazıları