'Merkel ve Sarko sırıttı uluslararası itibarım bitti'

Güncelleme Tarihi:

Merkel ve Sarko sırıttı uluslararası itibarım bitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 14:24

Silvio Berlusconi; Merkel, Sarkozy ve mevcut İtalya Başbakanı Mario Monti’yi hedef aldı.

Haberin Devamı

İTALYA’nın konuştuğu Mediaset davasında film ve dizi film alım satımlarına fesat karıştırarak vergi kaçırmaktan 4 yıl hapis cezasına çarptırılan eski İtalya başbakanı Silvio Berlusconi siyasete geri döneceği ile ilgili basın toplantısında Almanya Başbakanı Angela Merkel, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve mevcut İtalya Başbakanı Mario Monti’yi hedef aldı.

HÜKÜMETTEN DESTEĞİ ÇEKEBİLİR

Berlusconi, Monti’nin ülkesi için yaptıklarının yarar değil zarar getirmekte olduğunu hatırlatarak “Önümüzdeki günlerde bir durum değerlendirmesi yapıp ülkemiz aşkına partimiz olarak Monti hükümetinden desteğimizi çekebiliriz. Monti koltuğunun riskte olduğunu bilsin” dedi. Merkel ve Sarkozy’nin kendisinin uluslararası siyaset itibarını katlettiklerini de söyleyen Berlusconi “23 Ekim 2011 tarihinde Brüksel’de yapılan AB zirvesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında iki lider, benimle ilgili konuşurken manidar yüz ifadesi takınıp sırıtmaları ile siyasi bir cinayet işlediler” dedi.

Haberin Devamı

420 MİLYON EURO AVUKAT MASRAFI

Berlusconi 18 yıl içerisinde kendisi ile ilgili açılan davalarda toplam 2 bin 666 oturumun yapıldığını hatırlatarak “Benimle ilgili tam 1000 yargıç dosya çalışması yaptı. Beni kıstırmaya çalıştılar ama başaramadılar. Yargıtay’ın bile beni beraat ettiği davada 4 yıl hapis cezasına çarptırdılar. 18 yılda avukatlara ve hukuk danışmanlarına tam 420 milyon euro ödedim” açıklaması yaptı.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!