Merkel: Türkiye terörden çok zarar gördü

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Türkiye terörden çok zarar gördü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 15:23

Başbakan Binali Yıldırım, Münih Güvenlik Konferansı’nda Almanya Başbakanı Merkel’le görüştü. Görüşme bir saat sürdü.

Haberin Devamı

SABAH kahvaltısında bir araya gelen iki başbakanın görüşmesi kapalı kapılar ardında yapıldı. Toplantıyla ilgili iki taraf da bir açıklama yapmadı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanı Fikri Işık, AB Bakanı Ömer Çelik, Spor Bakanı Çağatay Kılıç katıldı. Görüşmede terörle mücadele, Almanya’nın terörle mücadelede Türkiye’ye desteği konuları ele alındı. Başbakan Merkel konferanstaki konuşmasında, “Biraz önce Türkiye Başbakanıyla görüştüm. NATO müttefiki Türkiye, DEAŞ ve PKK teröründen çok zarar gördü” dedi.

ALİYEV İLE DE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yıldırım, Merkel’le görüşmesinin ardından Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile bir görüşme yaptı. Yıldırım daha sonra Almanya’nın Oberhausen kentine geçerek, anayasa referandumu mitinginde vatandaşlara seslendi.

Haberin Devamı

İŞBİRLİĞİNİN DEVAMINDA MUTABIK KALINDI

Başbakan Yıldırım’ın danışmanı Ramazan Cin görüşmeyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Görüşmede Türkiye Almanya ilişkilerinin son dönemde karşılıklı üst düzey ziyaret ve temaslarla tekrar ivme kazanmış olmasından duyulan memnuniyet dile getirildi. Diyalog ve işbirliğinin devam ettirilmesi üzerinde mutabık kalındı. Güvenlik ve terörle mücadele konularının da gündeme geldiği görüşmede Başbakan, Avrupa’yı da yakından ilgilendiren DEAŞ, FETÖ ve PKK/PYD gibi terör örgütleriyle mücadele konusunda işbirliği olanakları ele alındı ve beklentiler dile getirildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!