Merkel: Mülteci anlaşması umduğum gibi değil

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Mülteci anlaşması umduğum gibi değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 16:48

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB arasında imzalanan mülteci anlaşmasının uygulamasının, umduğu gibi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Angela Merkel, haftalık video mesajında yaptığı açıklamada, Yunanistan’a yasa dışı yollardan gelen her mültecinin Türkiye’ye geri gönderilmesine karşılık Suriyeli bir mültecinin yasal olarak Avrupa’ya gönderilmesi mekanizmasının yeterince işlemediğini ifade etti. Bu mekanizmayla insan kaçakçılarının engellenmesinin hedeflendiğini anımsatan Merkel, insan kaçakçılığını, insanların çok para ödeyerek hayatlarını tehlikeye atmalarını kabul edemeyeceklerini söyledi.

YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK İŞ VAR

Libya, Tunus ve Mısır’la, Türkiye benzeri bir anlaşma konusunda da görüşmelerin başlangıç aşamasında olduğunu belirten Başbakan Merkel, “Bu ülkelere hep yardım etmek zorundayız, çünkü bu ülkeler mülteci sorunu nedeniyle zorluklar yaşıyor. Türkiye ile AB arasında imzalanan mülteci anlaşması iyi bir örnek. Ancak kaçak göçle mücadele konusunda daha yapılması gereken çok iş var” dedi.
AB Komisyonu’nun perşembe günü açıkladığı sayılara göre, mülteci anlaşmasının yürürlüğe girdiği 20 Mart tarihinden bu yana Türkiye’den 2 bin 761 Suriyeli mülteci Avrupa’ya geldi. Yunanistan adalarından ise bin 187 mülteci Türkiye’ye geri gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!