Merkel istedi ve aldı

Güncelleme Tarihi:

Merkel istedi ve aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 08:29

İngiltere’nin en ünlü müzesi British Museum’un 68 yaşındaki başarılı direktörü Neil MacGregor Berlin’e transfer oldu.

Haberin Devamı

Çarşamba günü emekli olma kararı aldığını müze çalışanlarına açıklayan Dr MacGregor, alkışlarla uğurlanırken bundan sonra çalışmalarına Almanya’da devam edeceğini söyledi.

Akıcı bir şekilde Almanca konuşabilen MacGregor,Berlin’deki eski Doğu Almanya Parlamento Binası’nda açılacak Humboldt-Forum müzesinde sergilenecek eserlerle ilgili olarak Alman hükümetine danışmanlık hizmeti vereceğini belirtti.

İngiliz basını, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in Dr Macgregor’un British Museum’un “Almanya: Bir ulusun anıları” isimli sergisi ile ilgili BBC’de yaptığı konuşmaları dinlediğini açıkladı.

Merkel’in Macgregor’un bilgisinden çok etkilendiğini belirten gazeteler, Alman siyasetçinin Ocak ayında yaptığı İngiltere ziyarei sırasında müze direktörü ile bizzat görüştüğünü ve onu Almanya’ya davet ettiğini yazdı.

2002 yılında British Museum’un yöneticiliğine atanan Macgregor görevde olduğu süre boyunca müzenin başarılarına başarı katmış ve 2002’de yıllık 4.3 milyon olan ortalama ziyaretçi sayısını 2014 yılında 6.7 milyona çıkartmayı başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!