Merkel: Halep’te yaşananlar barbarlık

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Halep’te yaşananlar barbarlık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 09:47

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Halep’te insanlık dışı olayların yaşandığını söyledi. Merkel, “Görüntüleri gördüğünüzde söyleyecek söz bulunamıyor” dedi.

Haberin Devamı

Merkel, Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi’nin ardından düzenlenen basın toplantısında, zirvedeki görüşmelerde ağırlık konularından birinin de Suriye’deki gelişmeler olduğunu belirterek, burada Suriye rejiminin ve Rusya’nın saldırılarının kınandığını ifade etti. Saldırıların tamamen durmasını, kalıcı ateşkesin ve insani yardımların ülkeye girişinin sağlanmasını talep ettiklerini söyleyen Merkel, Halep’e yönelik saldırıları ‘barbarca’ olarak niteledi. “Halep’te yaşananlar gerçekten insanlık dışı bir şey. Görüntüleri gördüğünüzde söyleyecek söz bulunamıyor” diyen Merkel, dünyanın bu saldırıların son bulması için elinden gelini yapması gerektiğini kaydetti.

SİYASİ SORUNLAR SABIRLA ÇÖZÜLÜR

Başbakan Merkel, Rusya’ya yönelik olası yaptırımlara da değinerek “Hiç bir opsiyonu masadan kaldırmıyoruz” diye konuştu. AB’nin de Suriye’deki şu anki durumun devam etmesi halinde tüm opsiyonları açık bıraktığını anımsatan Merkel, insan hakları ihlallerinin sürmesi durumunda sorumluların bundan mesul tutulacağını kaydetti. Zirvenin sonuç bildirgesinde, Rusya’ya yönelik olası yaptırımlar konusunda yer alan ifadenin yumuşatıldığını  belirten Merkel, kendisinin daha sert ifadeyi tercih ettiğini vurguladı. Merkel, kendisinin her zaman görüşmeler yapmaktan yana olduğuna dikkati çekerek, “Siyasi sorunlar sabırla çözülür” ifadesini kullandı. Suriye’de kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiğini dile getiren Merkel, Almanya’nın Fransa ile  Suriye’deki gelişmeleri yakından takip edeceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!