Merkel hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Merkel hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 17:42

Sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi, Macaristan'daki mültecilere kapıyı açan Başbakan Merkel hakkında “insan kaçakçılığı yapmak” suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacak. AfD Başkan yardımcısı Gauland, Başbakan Merkel'i “İnsan kaçakçısı” olarak suçladı.

Haberin Devamı

Almanya'da mülteci krizindeki tartışmalar sertleşiyor. AfD partisi Başbakan Merkel hakkında savcılığa suç duyurusu hazırladı. Suç duyurusunda Başbakan merkel, Macaristan'daki mültecilere kapıları açarak, insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyor.

AfD, mülteci göçünün durdurulması ve mültecilere ait birleşiminin kaldırılmasını istiyor.

GÖÇ SINIRLANSIN

Merkel'in büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, mülteci göçünün sınırlandırılmasını istedi.

Spiegel dergisine ortak bir makale kaleme alan Gabriel ve Steinmeier, “Almanya'ya göç sayısını düşürmeliyiz. Biz devamlı her yıl bir milyondan fazla mülteci alamayız ve entegre edemeyiz” dediler.

Almanya'da son kamuoyu yoklamasına göre halkın yüzde 51'i bu kadar göçün altından kalkamayız diyor.

Kalkarız diyenlerin oranı ise yüzde 45. İki hafta önce kalkarız diyenlerin oranı yüzde 57, kalkamayız diyenlerin oranı yüzde 40 olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!