Merkel: Etkinlikleri iptal edebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Etkinlikleri iptal edebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 22:48

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkinlik iptallerini Nazi uygulamalarına benzetmesine Hannover kentinde Uluslarası Bilişim ve Bilgisayar fuarı Cebit’ten cevap verdi. Merkel, anayasa referandumuyla ilgili Türkiye’ye verdikleri izinleri iptal edebilecekleri uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Merkel, “Türkiye’deki Nazi kıyaslamaları ‘amasız, eğersiz’ sona ermeli. Ne yazık ki, bu kıyaslamaların durmadığını görüyoruz ve Nazizm altında zulmedilen ve öldürülen insanların acılarının önemsizleştirilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

TÜRKİYE’YE BİLDİRDİK’

Merkel sözlerini şöyle sürdürdü: “Birkaç gün önce Almanya Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Ankara’ya gönderdiğimiz sözlü notayı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu notada Türk tarafına hiçbir yanlış anlamaya meydan vermeyecek kadar, Türk politikacıların Almanya’da etkinliklere katılabilmesinin sadece anayasanın temel ilkeleri çerçevesinde olabileceğini bildirdik. Aksi takdirde federal hükümet, tüm tedbirleri ve bu sözlü notayla verilen izinleri gözden geçirme hakkını saklı tutuyor. Bu halen geçerli.”

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Sözcüsü Martin Schaefer ise Türkiye’den gelen açıklamalarla ilgili bilinçli olarak değerlendirmede bulunmadıklarını ifade ederek, bunun sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stratejisine katkı sağlayacağını öne sürdü. Başbakanlık Sözcüsü Ulrike Demmer, Almanya’daki terör örgütü PKK yürüyüşüyle ilgili olarak ise “Eğer bir suç unsuru varsa, bu yetkili makamların sorumluluğundadır” açıklamasını yaptı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!