Merkel Diplomasi turlarında

Güncelleme Tarihi:

Merkel Diplomasi turlarında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 09:49

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukraya’nın doğusunda yaşanan çatışmaların yayılması endişesiyle ABD, Kanada, Beyaz Rusya ve Brüksel turuna çıktı.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın doğusunda aylardır devam eden çatışmaların giderek yayılması üzerine Avrupa ülkelerinin liderleri, diplomatik ziyaretlere başladı.

BU kapsamda Almanya Başbakanı Angela Merkel de ABD, Kanada, Bayaz Rusya ve Brüksel ülkelerine ziyaret gerçekleştirecek. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın önce Kiev’e ardından Moskova'ya sürpriz bir ziyarette bulunması ABD’nin tepkisine neden olmuştu. Aldığı tepkilere rağmen diplomatik ziyaretlerine devam eden Angela Merkel, bugün ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek.

Obama ile Kiev ve Moskova temaslarını değerlendirecek olan Merkel yarın Kanada’ya giderek Ukrayna’nın doğusunda silahların susması için Kanada hükümetinden destek isteyecek.

Çarşamba günü Beyaz Rusya’da gerçekleştirilecek Minsk toplantısına da katılacak olan Merkel, Perşembe günü Avrupa Birliği zirvesine katılarak ve AB liderlerini yaptığı temaslarla ilgili olarak bilgilendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!