Merkel adaylığını açıkladı, CDU’nun oyları arttı

Güncelleme Tarihi:

Merkel adaylığını açıkladı, CDU’nun oyları arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 13:03

Almanya’da yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre iktidar partisi CDU oyunu yüzde 37’ye çıkardı. Maliye Bakanı Schaeuble ise sandıktan yüzde 40’ın üzerinde oy alacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da genel seçimlere 10 ay kalmasına rağmen, seçim heyecanı şimdiden başladı. Araştırma şirketi Emnid’in Bild am Sonntag gazetesi için yaptığı ankete göre ocak ayından bu yana en iyi sonucu CDU/CSU aldı. CDU, oyunu yüzde 37’ye çıkartırken, bunda en büyük etkinin Başbakan Angela Merkel’in tekrar aday olacağını açıklaması gösterildi. CDU’lu Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise seçimlere daha 10 ay olduğunu ve yüzde 40’ın üzerinde oy alarak 2013 seçim başarısını yakalayacaklarını söyledi.

Ankete göre SPD oy kaybetti ve oyları yüzde 22’ye düştü. Yabancı karşıtı sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oyları yüzde 12 ile sabit kaldı. Yeşiller de yüzde 11 ile geçen pazar yapılan anket sonuçlarını korudu. Sol Parti oylarını yüzde 1 artırarak yüzde 10’a çıkardı. Ankete göre Hür Demokrat Parti (FDP) ise yüzde 5’le parlamentoya giriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!