MERİMDER Başkanı Erkol:

Güncelleme Tarihi:

MERİMDER Başkanı Erkol:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:43

-"28 Şubat darbesinin en büyük mağdurları eğitim hakkı gasp edilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin İmam Hatip Okulları Mezunları, Mensupları ve Muhipleri Derneği (MERİMDER) Başkanı Abdullah Erkol, 28 Şubat darbesinde en büyük mağduriyeti eğitim hakkı gasp edilen imam hatipliler ve üniversitelerde okuyan öğrencilerin yaşadığını söyledi.

Erkol, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat darbesiyle inançlı kesimin eğitimden medyaya, sermaye gruplarından dernek ve vakıflarına kadar "iç tehdit" olarak tanımlandığını belirtti.

Dindar kesimin baskı ve zulümlerle, algı oyunlarıyla desteklenerek ülkenin en önemli sorunu haline getirildiğini ifade eden Erkol, o dönemde toplumu fişleme birimlerinin oluşturulduğunu ve birçok dernekle grubun gönüllü kolluk gücü olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Toplumun 28 Şubat darbesiyle büyük zarar gördüğünü aktaran Erkol, şöyle devam etti:

"28 Şubat darbesinin en büyük mağdurları eğitim hakkı gasp edilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapatmaya yönelik uygulamaya alınan 8 yıllık kesintisiz eğitim, üniversite sınavlarına girişte uygulanan katsayı engeli, üniversitelerde başörtüsü yasağıyla tarihte örneğine ender rastlanılan bir adaletsizliğe imza atılmıştır.İmam hatip okullarında eğitim gören 13- 14 yaşındaki çocuklar keskin nişancıların beklediği okul kapılarından geri çevrilmiştir. Eğitim hakkı ellerinden alınan öğrenciler yurt dışına çıkmaya başlaması ile büyük bir beyin göçü yaşanmıştır. İmam hatiplerin orta kısımlarının kapatılması ve üniversite sınavlarında katsayı uygulamasının başlamasıyla imam hatiplerde eğitim gören öğrenci sayısı 500 binlerden 60 binlere düşmüştür."

Erkol, katsayı engelinden dolayı devlet üniversitelerine yerleşemeyen öğrencilere yardımseverler tarafından destek verilerek özel üniversitelerde okuma imkanı sağlandığını belirtti.

Erkol, milli iradeye ve değer yargılarına yönelik kitlesel zorbalık günlerini ve zorbaları toplum olarak unutmayacaklarını vurgulayarak, "Tarihin hiçbir döneminde zulüm payidar olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!