Meriç kıyısında Villa Böreği

Güncelleme Tarihi:

Meriç kıyısında Villa Böreği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Edirne Meriç nehri kıyısındaki Villa Restaurant'ın keyfi havalar ısınınca daha çok çıkıyor gayet tabii ki..

Salkım söğütler altına masaları atıyorlar, hava da tertemiz.

İlkbahara doğru geri sayıma başladık daha şimdiden İstanbul dışına çıkış planları yapanlara burayı da hatırlatayım dedim.

Gerçi sadece tabiatı için gelinecek yer değil Villa Restaurant. Çok özel de bir böreği var. Adı Villa Böreği.

Altı kişilik Villa Böreği'nin yapılışını Aşçı Erdem Tuvukçu şöyle anlatıyor:

Başlangıçta şu malzemelere ihyiyaç var: Krep hamuru, 2 su bardağı un, 5 yumurta sarısı, bir çay bardağı sıvı yağ, 1 buçuk litre süt, 3 çay kaşığı tuz.

Bu malzemeler bir kap içine konur, çırpılır.Yağsız tava kısık ateşe konulur. Cıvık olan krep hamuru ısınmış olan yağsız tavaya birer kepçe ile dökülerek yaydırılır ve altlı üstlü kızartılır. 35- 40 saniye kadar kızarttıktan sonra krep hamuru üst üste konulup terlemeye bırakılır.

Villa böreğinin iç malzemelerinin hazırlanmasına gelince. Bunun için;

3 adet sosis, 100 gram haşlanmış salamura mantar, 100 gram kaşar, 1 demet maydanoz, 200 gram yağsız kıyma, 2 baş soğan, 3'er çay kaşığı karabiber ve tuz, 100 gram galeta unu gerekiyor.

Sosisleri küçük küçük doğrayın. 100 gram mantarı da doğrayın. Bir demet maydonoz, 200 gram yağsız kıyma, 2 baş soğanla kavurduktan sonra sosis ve mantarı ilave edin. Sonra kavrulan malzemeyi süzgece boşaltıp soğumaya bırakın. Süzülen malzemeye doğradığınız kaşar ve maydonozu da ilave edin. İç malzeme artık hazır.

Son aşamaya geldik; Terletilen krep hamurunu mermer tezgahta tek tek sererek harcınızdan yeteri miktarda koyun. Yaprak sarma gibi sarın ve galeta unuyla her tarafını unlayın. Sıvı yağda bir dakika kadar kızartın.

Tavsiyem Villa böreğini etrafına havuç, maydonoz ve limonla süslenmiş bir tabakta servis yapmanız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!