Meriç Enercan: Akıllı oynayan kazandı

Güncelleme Tarihi:

Meriç Enercan: Akıllı oynayan kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2001 00:00


Meriç ENERCAN
Haberin Devamı

BİR gece önceki Musa Eryılmaz faciasından sonra dün akşamın baş aktörü de Murat Ilgaz'dı. Ilgaz, karşılaşmanın 63. dakikasına kadar kendi halinde giden oyuna öyle iki müdahele yaptı ki, tuttu kopardı. 63. dakikada Mehmet Zengin'in ortasında, Sinan'ın hayli açık olan eline çarpan top, bence penaltıydı. 74. dakikada Nihat'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda ise Tuncay pozisyon başlangıcında en az iki metre ofsayttaydı. Peki bunlar olmasa ne olurdu?

KÖRÜ KÖRÜNE SALDIRI

Kendi halinde giden maçta akıllı oynayan Sakaryaspor, vaktini boşa harcayan Altay'ı yine yenebilirdi. Savunmayı bu denli iyi yapan, rakibe hareket alanı bırakmayan ve hücuma bu denli çabuk çıkan bir takım karşısında, körü körüne hücum edip arkasına bakmadan saldırmak, intiharın ta kendisi... Altay özellikle iki inanılmaz golü yemeyi başardıktan sonra böyle yaptı. Sekiz kişiyle ceza yayı üzerinde kümeleşen Sakaryaspor'u göbekten delme saplantısına girdiler.

Finalist Sakaryaspor'a gelince... Kimsenin ummadığı kadar mücadele düzeyi yüksek bir takım. Mustafa gibi mükemmel savunmacısı, Tuncay gibi ikinci maçta futbolu hatırlayan bir büyük yeteneği, Aydın gibi bir usta çabuk ve usta sol ayağı olan bir takımın, mucize hatalar yapmadığı sürece kaybetmesi çok zor. Sakaryaspor dün akşam hatalara karşın çok iyi mücadele etti ve kendisinden daha çok hata yapan Altay'ı yenerek, Süper Lig umudunu pazar akşamına taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!