Merhaba İstanpool'99

Güncelleme Tarihi:

Merhaba İstanpool99
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

24. Avrupa Yüzme, Atlama ve Senkronize Yüzme Şampiyonası bugün başlıyor

Senkronize yüzme elemeleri ve açılış töreniyle başlayacak yüzyılın son Avrupa Şampiyonası'nda 43 ülkeden 995 sporcu Avrupa'nın en büyüğü olabilmek için mücadele edecek...

11 gün sürecek

24. Avrupa Yüzme, Atlama ve Sekronize Yüzme Şampiyonası (İstanpool'99) bugün İstanbul Ataköy Olimpik Havuzu'nda başlıyor. Şampiyonanın ilk gününde senkronize yüzme elemeleri yapılacak. Saat 20.30'da ise açılış töreni düzenlenecek. 11 gün sürecek şampiyonaya, Türkiye ile birlikte 43 ülkeden toplam 995 sporcu ve 600'e yakın idareci katılıyor.

Olimpiyat vizesi

Şampiyonada yarın atlama ve uzun mesafe yüzme, 26 Temmuz'da da yüzme yarışları başlayacak. Şampiyona kapsamındaki uzun mesafe yarışları Kumburgaz'da yapılacak. Şampiyonada ilk kez yarı final ve final müsabakaları yapılacak ve dereceye giren sporcular da olimpiyatlara katılma hakkını elde edecek.

1500 personel

Türkiye açısından büyük önem taşıyan bu dev organizasyonda, güvenlik uydu aracılığıyla yapılırken, havuzun 8 kilometre çevresindeki her hareket bu sistemle denetlenecek. Kumburgaz'daki uzun mesafe yarışlarında da SAS Komandoları ile Jandarma Kuvvetleri birlikte güvenliği sağlayacak. 1500 personel de organizasyonun aksaksız devam etmesi için görev yapacak.

Güven içinde idman neşe içinde tatil...

İstanbul'da bugün başlayacak 24. Avrupa Yüzme Şampiyonası için gelen konuk takımlar, güven içinde idman yaparken, güneşin ve havuzun keyfini de doyasıya çıkartıyorlar. Alman ZDF, Eurosport, BBC, RAI, TRT-1 ve TRT-3'ten naklen yayınlanacak dev spor organizasyonlarında sporcular başarılarıyla olduğu kadar güzellikleriyle de dikkat çektiler.

43 ülkeden 995 sporcunun madalya için bugün start alacağı yarışmaların büyük çekişmeye sahne olması bekleniyor. Dünyanın en hızlı kulaçlarının ve en uyumlu senkronize takımlarının boy göstereceği yarışma, Türkiye'nin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor.

Yıldızlar buluşuyor

Rus Alexander Popov'un tarihi bir başarı peşinde kulaç atacağı Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda Alman Sandra Voelker ve Franziska van Almsick gibi ünlü sporcular madalya ve rekor arayacak.

İstanbul'da bugün başlayacak Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda dünyanın birbirinden ünlü sporcuları madalya ve rekorlar için biraraya gelecek. 1992 ve 1996 olimpiyatlarında çifter altın madalya kazanan Rus Alexander Popov, 1991 yılından beri katıldığı şampiyonada bu kez de İstanbul'da 50 metre serbestte altın madalya kazanarak tarihe geçmek istiyor.

73 yıllık şampiyona tarihinde bireysel olarak kimsenin 4'ten fazla üstüste altın madalya kazanamadığı şampiyonada Popov bunu başaran ilk sporcu olma hedefinde. Popov'un 100 m serbestte 3, 50 m serbestte ise 4 üstüste Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor. İsveçli Lars Frolander ile İngiliz Mark Foster, Popov'un 100 ve 50 metredeki en büyük rakipleri olacak.

Bayanlarda dünya rekorlarına da imza atan ünlü Alman Sandra Voelker ve Franziska van Almsick pazartesi günü başlayacak yüzme yarışmalarında en büyük favorileri arasında. 50 metre sırtüstünde geçen ay kendi dünya rekorunu geliştiren ve 1997'deki Avrupa Şampiyonası'nda üç altın madalya kazanan Voelker, 100 metre serbest, 50 ve 100 metre sırtüstünde mücadele edecek..

22 sporcumuz yarışacak

Türkiye, şampiyonada 22 sporcuyla mücadele edecek. Milli Takım şöyle: Yüzme: Süha Akman, Hakan Kiper, Aytekin Minden, Orel Oral, Onur Tarlabaşı, Derya Büyükuncu, Çetin Oğuz, Selin Bülbül, Ayşe Tuğçe Diker, Derya Erke, Tuğçe Mimköksel, İlkay Dikmen; Uzun Mesafe Yüzme: Genco Uçan, Burak Güzel, Elif Kazanan; Senkronize Yüzme: Begüm Özüekren, Deniz Aker, Sevgi Özsever, Nazlı Dede; Atlama: Mehmet Denizer, Erinç Kuzucu.

En çok sporcu İngiltere'den

Şampiyonaya en fazla sporcu gönderen ülke İngiltere oldu. İngiltere, yüzme, atlama, senkronize ve uzun mesafe yüzme olmak üzere 4 dalda 75 sporcu ile İstanbul'a geldi. Almanya 72, Rusya 65, İtalya 62, Fransa 55, Macaristan 48, İspanya 44, Hollanda 42 sporcuyla mücadele edecek.

Şampiyonada 24 kamera

Avrupa Yüzme Birliği'nin (LEN) resmi yayın kuruluşu TRT, süper ağır çekim, robot, sualtı gibi son teknolojiye uygun toplam 24 kamerayla şampiyonayı dünyaya aktaracak. TRT, 100'e yakın personelle, şampiyona boyunca 44'ü canlı, toplam 75 saat yayın yapacak. Avrupa Yayın Birliği (EBU) üyesi 22 yabancı televizyon kanalı ile 12 radyo da İstanbul'daki heyecanı ülkelerine aktaracak.

Ekonomik sıkıntı Yugoslavya'yı vurdu

İSTANPOOL'99'a katılacak ülkeler arasında en az sporcuyla yarışacak ülke Yugoslavya. Yugoslavlar, ekonomik sıkıntılar nedeniyle şampiyonaya sadece atlama dalında bir erkek sporcuyla katılacak. Andorra ve San Marino 2'şer, Gürcistan 3, Lüksemburg, Estonya ve Letonya 4'er sporcuyla madalya arayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!