Merdiven kalktı çile başladı

Güncelleme Tarihi:

Merdiven kalktı çile başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 16:15

AŞTİ’yle Emek Mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayan tüp geçidin Konya Yolu bağlantısına çıkan merdivenler, yürüyen merdiven ve asansör çalışması kapsamında kaldırıldı. AŞTİ’ye girebilmek için ellerinde valizlerle uzun süre yürümek zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), Konya Yolu ile Ankaray Alt Geçidi arasına yürüyen merdiven ve asansör yapımı için yaklaşık 1 ay önce çalışma başlattı. Çalışma kapsamında AŞTİ’nin Konya Yolu bağlantısını ve yolun karşısına geçmek isteyenlerin kullandığı Ankaray Alt Geçidi’ne ulaşımı sağlayan merdiven kaldırıldı. Merdivenin Konya Yolu girişinin önüne demir bariyer ve konteyner yerleştirilirken, tüp geçit girişi de ahşap bariyerlerle kapatıldı. Aradan geçen sürede asansör ve yürüyen merdivenin temelleri atıldı ancak vatandaşların yolun karşısına ve AŞTİ’ye ulaşmasını sağlayacak alternatif bir geçit yapılmadı. Bölgede AŞTİ’ye girişi sağlayan en yakın noktanın 280 metre uzaklıkta olduğunu ve yolun karşısına geçmek için başka bir yaya geçidinin bulunmadığını belirten vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

BAVULLARLA 280 METRE

Yolcular, AŞTİ’ye ulaşmak için Konya Yolu üzerindeki araç giriş ve çıkış noktalarını kullanıyor. Dolmuş, taksi ya da yakınları tarafından alt geçidin olduğu noktaya bırakılan yolcular, merdivenlerin yerinden kaldırıldığını ve bölgenin bariyerle kapatıldığını görünce, ellerindeki valizlerle birlikte her ikisi de altgeçide 280 metre uzaklıkta bulunan araç giriş ve çıkışlarına yürüyor. Vatandaşlar ellerinde bavul ve çantalarıyla dakikalarca yürüdükten sonra AŞTi’ye giriş yapabiliyor. AŞTİ’den Konya Yolu’na çıkmak isteyen vatandaşlar da bu güzergâhları kullanıyor.

YOLUN KARŞISINA KOŞU

Merdivenin kaldırılmasının ardından bölgede yolun karşısına geçmeyi sağlayan tek yaya geçidi olan Ankaray Alt Geçidi de kullanılamaz duruma geldi. Konya Yolu üzerindeki dolmuş ve otobüs duraklarına ulaşmaya çalışan vatandaşlar, araç giriş-çıkış noktalarına yürümek zorunda kalıyor. Yolun diğer tarafına geçmek isteyen vatandaşlar ise araçların süratle ilerlediği Konya Yolu’nu kullanıyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgede araçların yavaşlamasını bekleyen yayalar, hızlı adımlarla ya da koşarak önce orta refüje, daha sonra da yolun karşısına geçiyor. Araçlarla burun buruna gelen vatandaşlarlar ölüm tehlikesi yaşıyor.

Haberin Devamı

Merdiven kalktı çile başladı

AŞTİ ile Ankaray’ı birbirine bağlayan Ankaray Alt Geçidi, AŞTİ önündeki Ali Soylu Yaya Üst Geçidi’nin kaldırıldığı 2013’ten bu yana yaya geçidi olarak kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!